PREDLOG NASTAVNIČKOG VEĆA TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU: Dva od tri đaka se isključuju iz škole, jedan se ispisao pre odluke o kazni

15:54

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/yt/Tehnička škola Trstenik

Dva od tri učenika predlažu se za isključenje iz Tehničke škole u Trsteniku, rezultat je sednice Nastavničkog veća, zvanično je potvrđeno u školi. Kako je ranije objavljeno, I.K.(17), koji je snimao profesorku Mariju Stevanović nakon indicenta 9.novembra u učionici, se ispisao iz škole, a time je praktično izbegao sankcije.

Za izbacivanje su tako predloženi N.Ž.(17),koji je izmakao profesorki stolicu, kao i i M.M.(18), koji je snimao incident.

Evo šta piše u konačnom predlogu:

-Predlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen od strane svih članova Veća, Predstoji verifikacija ove odluke. Dvojica učenika su isključena,dok je treći,prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se. Ovakvim stavom, Nastavničko veče osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi-stoji u saopštenju kolektiva Tehničke škole,gde je ocenjeno i da je profesorka Marija Stevanović pretrpela “fizčko, psihičko i digitalno nasilje”.

Na sednici je bilo i reči o validnosti dopisa o psihičkim tegobama kod N.Ž.(17),odnosno navodnom uverenju o neuračunljivosti, koje je ranije priloženo. Njegov otac je, kako saznajemo, obavestio jutros školu da on, lično, ne može da se uključi u disciplinski postupak, jer mora hitno u bolnicu.

– Samo bih volela da đaci shvate svoje greške, i da makar dobijem neko izvinjenje od njih-rekla je Marija Stevanović, profesorka Tehničke škole u Trsteniku.
– Važno da je da đaci budu svesni šta je učionica, gde se nalaze.

Ovaj slučaj još uvek nije dobio konačan epilog. Očekuje se izjašanjavanje i tužilaštva. Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv drektora svih škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku. Kako je ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.

(Novosti.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.