CNN PRED DANAŠNJU UTAKMICU IRAN-SAD Porodicama iranskih fudbalera preti zatvor ako ne budu pevali himnu

11:41

29.11.2022

Podeli vest:

Printskrin/YT

 

Članovima porodica iranskih fudbalskih reprezentativaca na Svetskom prvenstvu preti zatvor i mučenje ukoliko se igrači ne budu dolično ponašali pred današnju utakmicu protiv SAD, odnosno ukoliko ne budu pevali himnu, rekao je izvor uključen u obezbeđenje utakmica.

Nakon odbijanja iranskih igrača da pevaju nacionalnu himnu na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Engleske 21. novembra, izvor je rekao za Si-En-En da su igrači pozvani na sastanak sa pripadnicima Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC).

Izvor je rekao da je iranskim fudbalerima rečeno da će se njihove porodice suočiti sa nasiljem i mučenjem ako ne budu pevali nacionalnu himnu ili ako se pridruže bilo kakvom političkom protestu protiv režima u Teheranu.
Fudbaleri su pevali himnu pred drugu utakmicu protiv Velsa prošlog petka, u kojoj je Iran pobedio sa 2:0.

Izvor, koji pažljivo prati iranske bezbednosne agencije koje deluju u Kataru tokom Svetskog prvenstva, rekao je da je na desetine oficira iz IRGC-a angažovano da nadgledaju iranske igrače kojima nije dozvoljeno da se mešaju sa ljudima van tima ili da se sastaju sa strancima.

Iran i SAD sastaju se danas u ključnom meču Grupe B na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

(euronews)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.