RAT RUSIJA-UKRAJINA 280. DAN Šojgu: Ruske trupe testiraju nove načine upotrebe raketa i artiljerije u Ukrajini

13:44

30.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/YT

Ruske trupe testiraju nove načine borbene upotrebe raketa i artiljerije tokom rata u Ukrajini, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Nanošenje efikasne vatrene štete neprijatelju, važna je komponenta uspeha u vojnim aktivnostima. Značajnu ulogu igraju raketne trupe i artiljerija. Tokom specijalne operacije testiraju se novi načini njihove borbene upotrebe, pre svega bespilotnih letelica, kao i naprednih modela naoružanja“, istakao je Šojgu.

Naveo je i da novi ruski višecevni raketni sistemi „Tornado-S“ i samohodni topovi „Malka“, pomažu u efikasnom gađanju stranih višecevnih raketnih bacača i artiljerije u ratu u Ukrajini.

Rusko ministarstvo odbrane u više navrata je postavljalo video-snimke artiljerijskih topova „Malka“, kako uništavaju američke haubice M777 u Ukrajini, podseća ruska agencija Tas.

Inače, ruske snage izvele su novi raketni napad na Zaporošku oblast, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandar Staruh. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da će Evropska unija pokušati da uspostavi specijalni sud, uz podršku Ujedinjenih nacija, za istragu i krivično gonjenje navodnih ratnih zločina koje je Rusija počinila u Ukrajini.

Takođe, jedan osoba je stradala, a jedna povređena u ruskom grantiranju grada Hersona na jugu Ukrajine, saopštio je regionalni načelnik Jaroslav Januševič.

Prema njegovim rečima, usled granatiranja oštećeno je više stambenih zgrada i jedna zdravstvena ustanova u gradu.

(Tanjug, Tas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.