NOVA GODINA JE NA PRAGU Gde za doček, pitali smo građane Pančeva. Evo šta su nam rekli! Neki odgovori će vas baš raznežiti

15:34

26.12.2022

Podeli vest:

Milan Šupica

Sa poslednjim danima decembra novogodišnja euforija oseća se svuda oko nas. U ovom periodu aktuelno je ono standardno pitanje, gde za doček? Mladi se uglanom odlučuju da najluđu noć dočekaju u krugu prijatelja u kafićima i klubovima, a oni malo stariji za organizovane proslave u restoranima. Uvek je aktuelan i doček Nove godine pod vedrim nebom na trgovima širom zemlje ili u nekoj od evropskih prestonica, ali toga nažalost neće biti u našem gradu. Ima i onih koji se odluče za putovanje u neke egzotične krajeve, poput Maldiva, Malte, Kube, Jamajke…

Evo šta su rekli naši sagovornici, koje smo sreli na ulicama Pančeva.

 

Miroslava C.vejin-Galešev

Nada Cvejin, penzionerka

– Novu godinu ću dočekati kod kuće, ne znam da li ću biti budna baš do ponoći, ali čekaću moje sinove, unuke, snaje da mi dođu 1. januara. Da svi budemo zajedno, tad mi je puno srce. Penzioner sam, suprug mi je nažalost preminuo. Imam dva sina, jednu unuku i dva unuka i snaju. Svi će oni doći i spremiću svakom šta voli da jede. Najsrećnija sam kad mi svi dođu. Očekujem ih i za Badnji dan i za Božić, kaže naša sugrađanka Nada Cvejin.

 

Miroslava Cvejin-Galešev

Nikola Držajić, pekar

 – Ovu Novu godinu dočekaću kod kuće sa babom i dedom. Neko vreme proveo sam u inostranstvu, uželeo sam ih se i želim da im to veče učinim lepšim, da budemo svi na okupu. Inač ranije sam za doček najčešće odlazio u Beograd, kaže naš sugrađanin Nikola Držajić.

Miroslava Cvejin-Galešev

Zorana Aleksić, hemijski laborant i proizvođač meda

– Novu godinu dočekaću kod kuće sa suprugom i ćerkicom. Još uvek se plašimo korone, pa ne želimo da putujemo u ovom periodu. Nekako smo najsigurniji kod kuće. Trudićemo se da budni dočekamo ponoć. Pripremiću prazničnu trpezu, biće i kolača od meda koji suprug i ja proizvodimo i prodajemo na pijaci. Možda će nas svojim dolaskom iznenaditi i neki prijatelji, kuma se takođe najavila, sa osmehom kaže Zorana Aleksić, koja je po zanimanju hemijski laborant.

 

Miroslava Cvejin-Galešev

Sava Šotić, zaposlen u auto industriji

– Devojka i ja odlučili smo da sa društvom odemo na neku dnevnu žurku u jednom kafiću. I ranijh godina smo praktikovali da tako ispraćamo staru godinu. Proslava u kafiću traje otprilike od dva sata popodne, pa do 8 sati, a posle večere ćemo biti kod kuće i dočekati ponoć, kaže naš sugrađanin Sava Šotić.

Miroslava Cvejin-Galešev

Milica Popović, prevodilac španskog jezika

– Još uvek ne znam sigurno, ali najverovatnije ću najluđu noć dočekati sa društvom u Mladenovcu. Možda ćemo biti u nekom klubu, a možda i organizovati žurku u kući jednog od prijatelja. Nismo se još tačno dogovorili. Videćemo, kaže Milica Popović.

Miroslava Cvejin-Galešev

Željana Ambruš, domaćica iz Mramorka

– Novu godinu dočekaću kod kuće sa suprugom i decom. Deca su nam još mala. Jedna ćerkica ima godinu i pet meseci, a druga 3, pa smo kod kuće najkomotniji, tamo možemo sve. Doći će nam moji i suprugovi roditelji i neki  prijatelji. Dočekaćemo ponoć, a kad deca zaspu možda ih ostavimo bakama i dekama pa prošetamo da vidimo šta se dešava u Mramorku i da čestitamo prijateljima Novu godinu, kaže Željana Ambruš, domaćica iz Mramorka, po zanimanju mašinski tehničar.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.