KAKO DA SE NEGUJETE KAD SU VEJAVICE: Praktični trikovi uz koje vam sneg neće uništiti šminku

12:49

20.01.2023

Podeli vest:

Pixabay

 

Svejedno je da li ste se obradovali snegu koji nas je jutros sačekao ili pripadate timu onih koji su priželjkivali da će ova zima proteći bez pahulja, činjenica je da su one tu i da nisu prijatelji naše šminke. Verujemo da je svakoj ženi poznato kakav haos sneg može da napravi na našem licu čim izađemo iz kuće. Zato vam danas otkrivamo praktične trikove uz koje će vaš makeup ostati postojan bez obzira na vremenske uslove. Očekivano, sve se svodi na izbor dugotrajnih i postojanih formula (najbolje vodootpornih) i minimalistički prirsup šminki.

Ten
Odavno smo naučili lekciju da je dobar ten baza svakog makeup looka te je potrebno da mu posvetimo posebnu pažnju. Zato je najsigurnije da birate tečnu podlogu i korektor sa waterproof oznakom. Iako su ovi proizvodi nekada bili prilično teški i opterećujući za kožu, današnje napredne formule pružaju potpuno drugačije iskustvo. Osim što to više nisu teksture koje zatvaraju pore i nedozvoljavaju koži da diše, u parfimerijama i drogerijama lako možete pronaći formulu koja odgovara tipu vaše kože. Ukoliko ipak zazirete od vodootporne tečne podloge ili korektora, birajte long lasting proizvode i obavezno ih setujte puderom u prahu ili sprejem. Setovanje se preporučuje i u slučaju da nosite vodootpornu podlogu jer će svakako osigurati da vaš makeup traje duže. Ako želite dodatno da se osigurate, nanesite bilo koji od ova dva proizvoda nakon što završite sa teniranjem, a zatim još jednom kada završite sa kompletnim šminkanjem. Još bolja opcija je da nakon teniranja nanese puder u prahu, a setting sprej kada završite sa šminkanjem.

 

 

Oči
Kada je reč o očima, najvažnije je da koristite vodootpornu maskaru. Mada mnoge devojke zaobilaze ove proizvode jer ih kasnije nije lako skinuri sa trepavica, imajte u vidu da ih skidači šminke na uljanoj bazi prilično lako uklanjaju. Ako nemate iskustva sa ovim maskarama, tu smo da vam pomognemo.
Što se tiče senku, najbolje je da preskočite njihovu upotrebu ili da koristite neutralne nijanse, a ukoliko spadate u grupu devojaka koje vole da naglase oči ajlajnerom, obavezno koristite vodootpornu formulu.
Na kraju, stavite i naočare za sunce kako biste napravili i fizičku barijeru.

 

Usne i obrazi
Umesto ruževa i rumenila najbolje je da u ovom periodu koristite stain jer većina ovih proizvoda može da se nanosi i na obraze i na usne. Osim što ćete tako uštedeti vreme, njihove formule znatno su dugotrajnije i otpornije. Naš savet je da ih brzo blendate jer ih koža jako lako upija. Kako najbolje funkcionišu sa kremastim formulama, nanesite ih odmah nakon tečnog pudera a tek onda stavite i puder za setovanje. Kada je reč i usnama, možete ih koristiti samostalno ili u paru sa odgovarajućom olovkom.

(Pančevac/Injoural)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.