VESTI IZ MUZIČKE ŠKOLE „JOVAN BANDUR”: Održano međunarodno takmičenje GITARISTA! Žiri bio na mukama, ali smo dobili pobednike!

14:56

27.02.2023

Podeli vest:

Facebook

Muzička škola „Jovan Bandur” bila je za vikend  domaćin Drugog međunarodnog takmičenja gitarista, namenjenog učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.
Ove godine nadmetanje je okupilo samo takmičare iz naše države, ali su oni došli iz svih njenih krajeva.

Od trideset šestoro đaka, njih petnaestoro je bilo iz škole domaćina, dok su ostali došli iz Beograda, Niša, Bečeja, Uba, Paraćina, Jagodine, Smederevske Palanke i Šapca.

Svi takmičari iz Pančeva pokazali su se odlično pa su svima pripale i nagrade. Prvoplasirani su David Đurkov i Simona Mesaroš. Druge nagrade su osvojili: Vidak Novković, Marko Milevski, Aleksa Vulin, David Vučić, Milica Petrović, Teodora Đorđević, Nikola Stanić, Sofija Jovanović i Milica Ristanović. Trećeplasirani su: Jana Jovanović, Nikolina Kojić, Anastasija Gorčić i Ognjen Strahinić.

Muzička škola „Jovan Bandur” biće narednih dana domaćin još nekoliko takmičenja. Biće to najpre Četvrto međunarodno takmičenje „Maksa Popov” za tamburu, mandolinu i tamburaške orkestre, koje je zakazano za 4. i 5. mart, zatim 13. međunarodno takmičenje mladih talenata u oblasti kamerne muzike „Mita Topalović”, koje će biti održano 11. i 12. marta i na kraju 13. međunarodno takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” za solo pevače, koje je planirano za 31. mart i 1. i 2. april. Za ovo poslednje takmičenje prijavljivanje je još u toku i traje do 13. marta, a neophodni formulari i informacije nalaze se na sajtu škole: muzickaskolapancevo.edu.rs.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.