GORAN JE DUPLI SVETSKI PRVAK U RIBOLOVU: Peca i takmiči se od svoje osme godine, a uspešno vodi i svoj privatan biznis! VIDEO

20:34

28.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Info LIGA Ivanjica

Osim što je ispunio svoje dečačke snove i upisao se na listu svetskih ribolovaca, Goran je uspešno pokrenuo i sopstveni biznis pa proizvodi hranu za ribe i opremu za pecanje.

Goran Radović Gica, majstor za ribolov iz Arilja dva puta je bio svetski prvak u disciplini pecanja na plovak i udicu, 11 puta bio je državni prvak a prošle godine činio je reprezentaciju Srbije koja je nakon sedam decenija postala svetski ekipni prvak. Ribolov je zavoleo od detinjstva.

Goran će učestvovati i ove godine na svetskom prvenstvu koje okuplja oko četrdest zemalja i održava se u Španiji. Traje dva dana, peca se po četiri sata, riba se nakon ulova meri i konačan rezultat daje pobednika.

Vrlo je teško definisati šta je ključno za uspeh ali je upornost svakako jedan od najvažnijih faktora. Goran najčešće peca na Drini i Zlatarskom jezeru, prirodnim biserima koji imaju potencijal za ribolovni turizam. Opština Arilje proglasila je Gorana Radovića Gicu za najboljeg sportistu u 2022. godini.

Već davne 1978. godine, kada sam imao osam godina i kada su moji roditelji dobili stan na obali reke Rzava, nama deci je igralište bila ta reka i od tada sam počeo aktivno da se bavim ribolovom. Prvi put sam učestvovao na takmičenju sa četrnaest godina – priča Goran Radović Gica.

Goran će učestvovati ove godine na svetskom prvenstvu koje okuplja oko četrdeset zemalja i održava se u Španiji. Trajaće dva dana, peca se po četiri sata, a ulovljena riba se potom meri.

Odlazimo svi na treninge koji traju minimum pet dana, jer reprezentaciju sačinjava pet članova. Učestvovanje 200 takmičara i biće teško u tih dva dana moraćemo da imamo najveći ulov – kaže on.

Osim što je ispunio svoje dečačke snove i upisao se na listu svetskih ribolovaca, Goran je uspešno pokrenuo i sopstveni biznis pa proizvodi hranu za ribe i opremu za pecanje.

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.