TANJA VERGIĆ TOPIĆ DIREKTORKA FILIJALE PIO FONDA U PANČEVU ZA PANČEVAC: Sve što treba da znate o prijavljivanju za penzionerske kartice FOTO

11:50

15.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prijavljivanje za penzionerske kartice nove generacije počelo je danas, 15. marta u filijalama PIO Fonda širom Srbije. Sa novim karticama penzioneri, ali i drugi građani koji se nalaze u sistemu isplate PIO Fonda, imaće širok spektar mogućnosti za ostvarivanje popusta. Primena kartica počeće od 1. oktobra, a rok za prijavu nije ograničen. 

Pančevac

Tanja Vergić Topić, direktorka Filijale Fonda PIO u Pančevu, za sajt „Pančevca” pojasnila je ko sve ima pravo na nove kartice, na koji način se do kartice dolazi i šta one znače za korisnike.

Penzionerske kartice nove generacije pored korisnika starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sada mogu dobiti i korisnici tuđe nege i pomoći, zatim korisnici naknade za telesno oštećenje, kao i svi ostali građani koji se nalaze u sistemu isplate PIO Fonda, a koji su pravo na naknadu ostvarili na osnovu nekih ranijih zakona. Jednom rečju, pravo na kartice imaju svi koji se nalaze u našem sistemu isplate. Uslov da se prijave je da su dobili bar jednu penziju i tako ušli u naš sistem. Na teritoriji Srbije oko 1,7 miliona ljudi imaće pravo na nove penzionerske kartice, a država je ovu meru uvela sa ciljem da se poveća standard ovih građana – navela je Tanja Vergić Topić.

Pančevac

Za dobijanje penzionerske kartice nove generacije građani, koji na njih ostvaruju pravo,  mogu se prijaviti lično u prostorijama filijala ili popunjavanjem formulara na sajtu PIO Fonda, kao i preko punomoćnika ili zakonskog zastupnika.

Prijavljivanje na sajtu je pojednostavljeno. Napominjem da podnosioci zahteva obavezno moraju da navedu broj telefona ili mejl adresu, kako bi mogli da ih obavestimo kada kartica bude izrađena. Oni koji se prijavljuju lično sa sobom treba da ponesu ličnu kartu ili neki drugi dokument i takođe da ostave broj telefona. Ček od penzije nije potreban. Punomoćnik treba da ima potvrdu overenu kod notara, a zakonski zastupnik Izvod iz matične knjige rođenih, kako bi dokazao srodstvo – objasnila je Tanja Vergić Topić.

Pančevac

Filijala u Pančevu do kraja meseca radiće do 18 sati.
„Želimo da omogućimo što većem broju korisnika da što pre podnesu zahtev. Prijava je počela danas, kartice će se primenjivati od 1. oktobra, a izdavanje kartica biće sukcesivno i građane ćemo obaveštavati kada mogu da dođu po svoju karticu” rekla je Tanja Vergić Topić, direktorka Filijale Fonda PIO u Pančevu.

Pančevac

Napomenula je da je PIO Fond i do sada izdavao kartice, ali pomoću njih mogao se samo utvrditi identitet penzionera, a da će nove kartice imati znatno širu primenu i da će korisnici zahvaljujući njima imati daleko veći broj pogodnosti.  Ostvarivaće popuste na prehrambene proizvode, putovanja, banje, ulaznice za pozorišta… Kartice će moći da koriste na teritoriji čitave republike sa svim preduzećima koja budu zaključila sporazum sa PIO Fondom.

Do prvog oktobra direkcija PIO Fonda sklopiće određeni broj sporazuma sa društveno odgovornim kompanijama na nivou države, a i svaka filijala sklapaće ugovore na svojoj teritoriji. Pomoću kartica korisnici će ostvarivati popuste, ali će takođe sakupljati i bodove. Za utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice Fond će dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu prikupljenih bodova korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari dodatne pogodnosti, kao što su popusti, pokloni i slično – objasnila je Tanja Vergić Topić.

Pančevac

Spisak društveno odgovornih privrednih subjekata, davalaca pogdnosti, nalaziće se na sajtu PIO Fonda, koji će ujedno voditi i evidenciju o broju sakupljenih i utrošenih bodova, tako da će korisnici moći da imaju uvid u stanje na svojoj katrici. Bodovi neće moći da se zamene za novac, niti da se prenesu na druga lica. Takođe, preko posebnih kanala komunikacije,  PIO Fond će obaveštavati korisnike s kojim pravnim licem je potpisan sporazum i kakve benefite uz penzionersku karticu mogu da dobiju.

Pančevac

Pančevačka Filijala PIO Fonda pokriva teritoriju Pančeva, Kovina, Kovačice, Alibunara i Opova. U sistemu isplate trenutno ima blizu 44.000 penzionera i oko 71.000 osiguranika.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Ne propustite:

15. MARTA POČINJE PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE: Penzionerima donose mnoge OLAKŠICE! Evo kako se prijavljuje

PENZIONERSKE KARTICE Od sutra počinje prijava, korišćenje od oktobra

POPUSTI U PRODAVNICAMA, RESTORANIMA, SALONIMA, BANJAMA Ministar Mali otkriva koje sve pogodnosti omogućava penzionerska kartica

VELIKI POPUSTI I POKLONI UZ PENZIONERSKE KARTICE: Od 15. marta počinje prijava, evo ko ima pravo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.