BARBARA HANUŠ PANČEVCIMA PREDSTAVLJA SVOJA DELA: Promocija knjige UZ KAFU 17. marta u Gradskoj biblioteci i Gerontološkom centru

15:23

15.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Barbara Hanuš književnica iz Slovenije Pančevcima će predstaviti svoju knjigu „Uz kafu”, u petak 17. marta.

Najpre će o knjizi govoriti družeći se sa našim najstarijim sugrađanima u Gerontološkom centru Pančevo, od 16 sati, a tri sata kasnije prestaviće je i čitalačkoj publici u Gradskoj biblioteci.

Barbara Hanuš pretežno piše za decu, a knjige kratkih priča „Uz kafu” i „Od sedam do devedeset i sedam” posvetila je odraslim čitaocima.

Mr Barbara Hanuš, rođena je 1960. godine u Ljubljani. Devet godina je držala nastavu slovenačkog jezika u Bosni i Hercegovini. U Banjaluci je sarađivala sa Društvom Slovenaca „Triglav”, a zajedno su realizovali brojne čitalačke projekte. Svoj stvaralački put započela je pisanjem poezije, a najviše je pisala za decu. Nakon prve knjige „Mali morski jež i mala morska devojčica” usledio je veći broj slikovnica. Među njima su višejezičke slikovnice iz zbirke „O Jakobu i maci Mici” i „Markova kaciga”. Njena knjiga „Rođendan” uvrštena je u evropsku zbirku slikovnica. U rotekle dve godine objavila je i knjige za decu su „Flaster za snagu i hrabrost” i „Luka lovi, Marko žmiri”.

Pored navedenog, Barbara Hanuš, autorka je čitanki, radnih svezaka i poučnih knjiga za mlade čitaoce, a napisala je i knjigu u kojoj je predstavila lepote Slovenije „Križkraž – Sloveniju upoznaš”, koja je prevedena na engleski jezik.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.