PROGRAMI ZA ZAPOŠLJAVANJE: Poslodavcima u Pančevu i Kovačici NSZ predstavio aktuelne konkurse i javne pozive

17:33

24.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Pančevaćkim poslodavcima predstavljeni su konkursi i javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje. Prezentovano je 13 aktuelnih konkursa i javnih poziva, koji su na sajtu službe objavljeni 20. februara, navela je Jelena Šinik, v.d. direktora Filijale NSZ u Pančevu.

– Ovakve forume poslodavaca organizujemo svake godine. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su poslodavcima najinteresantniji programi stručne prakse gde mlada nezaposlena lica mogu da prođu kroz stručno osposobljavanje i steknu praktično znanje za rad u struci. Zatim tu je program za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica gde poslodavac dobije određenu subvenciju ukoliko želi da zaposli lice, a ima obavezu da to lice godinu dana drži u radnom odnosu. Imamo programe pripravnika sa srednjom školom i visokim obrazovanjem. Ono što je interesantno našim nezaposlenim licima to je program samozapošljavanja gde konkurišu za program, rade svoj biznis plan i otvaraju samostalnu delatnost – rekla je Šinik.

Jelena Šinik navela je da je prošle godine u programima učestvovalo oko 400 građana.

Pančevačka Filijala NSZ pokriva Pančevo, Opovo, Kovačicu, Kovin i Alibunar. Na evidenciji je na nivou Filijale oko 11.000 nezaposlenih, od čega je oko 5.100 nezaposlenih sa teritorije grada Pančeva.

Prisutni poslodavci iskazali su potrebu za kuvarima i pomoćnim radnicima u kuhinji, krojačima, operatreima i drugim profilima.

Aktuelni javni pozivi i konkursi danas su predstavljeni i u Kovačici, a 30. marta sa njima će biti u prilici da se upoznaju i poslodavci u Alibunaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.