PALATA SRBIJA: Više od 50 stipendista kompanije NIS na sastanku sa ministrom Ružićem

08:55

06.04.2023

Podeli vest:

NIS

Ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić razgovarao je danas sa delegacijom NIS-a, na čelu sa generalnim direktorom kompanije Kirilom Tjurdenjevim i nekadašnjim stipendistima NIS-a, sada zaposlenima u kompaniji.

Na sastanku, koji je održan u Palati Srbija u Beogradu, predstavljeni su rezultati dugogodišnjeg ulaganja NIS-a u mlade, obrazovanje i nauku u Srbiji, sumirana su zajednička dostignuća u okviru saradnje kompanije i Ministarstva prosvete i definisani su dalji mogući pravci ulaganja. Najviše reči bilo je o programu stipendiranja studenata koji NIS sprovodi u okviru korporativnog programa „Energija znanja“. S tim u vezi, sastanku je prisustvovalo više od 50 stipendista NIS-a koji već grade uspešne karijere u okviru kompanije.

Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da od nekadašnjih stipendista čuje koliko im je ova podrška značila i šta im je donela.

 

NIS

 

„Ministarstvo prosvete i kompaniju NIS spaja isti cilj, a to je podrška talentovanim učenicima i studentima. Zajedno ih motivišemo da budu još bolji i da ulažu u svoje znanje i profesionalni razvoj“, rekao je ministar Ružić.

On je takođe zahvalio kompaniji NIS, jer kao društveno odgovorna kompanija daje pozitivan primer i ukazuje na značaj kontinuirane saradnje obrazovanja i privrede, podržava talentovane učenike i studente, unapređuje uslove obrazovanja i pruža podršku obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je značaj dugogodišnje saradnje kompanije i Ministarstva prosvete, usmerene na podršku mladima i razvoj obrazovanja u Srbiji.

NIS

„Jedna od najznačajnijih aktivnosti našeg programa „Energija znanja“ je stipendiranje studenata. Na taj način obezbeđujemo buduće stručnjake za našu kompaniju i ulažemo u dugoročni razvoj NIS-a. To je i naš doprinos da mladi stručnjaci ostanu u Srbiji i tu ostvare svoje karijere. Nastavljamo da jačamo partnerstvo sa Ministarstvom prosvete i da zajedničkim snagama gradimo budućnost ove zemlje“, naveo je Tjurdenjev.

Kompanija NIS stipendira najbolje domaće studente na univerzitetima u Srbiji i Ruskoj Federaciji, u skladu sa kadrovskim potrebama i potrebama tržišta u celini. Do sada je stipendirano više od 130 studenata.

Ilija Baković, stipendista NIS-a, sada rukovodilac jedne od službi u kompaniji, rekao je da je velika čast biti stipendista Naftne industrije Srbije među tolikim brojem studenata.

„Stipendija je umnogome uticala na moj dalji razvoj, bila veliki motiv za dalje učenje i usavršavanje. Bitno je istaći stručne prakse koje je NIS organizovao na naftnim poljima. Istakao bih i obuke u Moskvi, naučno-tehnološke konferencije, kao i boravak u inostranstvu. Ono što je jako bitno je da to sve implementiramo u našoj kompaniji“, rekao je Ilija Baković.

NIS

Program „Energija znanja“ NIS je pokrenuo 2012. godine kako bi doprineo unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji i približio se akademskoj zajednici i mladima. Kroz ovaj program NIS ostvaruje saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, poboljšava uslove za realizaciju nastave u školama i na fakultetima u Srbiji, podržava razvoj prirodnih nauka i stipendira studente. Putem ovog, kao i kroz druge društveno odgovorne programe, pokroviteljstva i donacije, NIS je u oblast obrazovanja i nauke od 2009. godine do danas uložio oko 6,3 miliona evra.

NIS je prva kompanija nosilac najvišeg priznanja za doprinos obrazovanju u Srbiji, prestižne „Svetosavske nagrade“, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Takođe, NIS je već godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji za mlade.

(Pančevac/NIS)

NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE NIS dobitnik specijalnog priznanja za dugogodišnje humane aktivnosti

NIS DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJU DRUŠTVENO ODGOVORNU KAMPANJU Smirnov: Naš slogan je BUDUĆNOST NA DELU, a te budućnosti nema bez dece!

ZLOUPOTREBA NIS BRENDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Sve potrebne informacije tražite na zvaničnim nalozima i web sajtu!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.