OVAJ PAS JE ZAMENIO LOGO PLAVE PTIČICE NA TVITERU Njegova vlasnica objavila fotografiju ne sluteći da će postati svetska internet senzacija!

09:39

07.04.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: revistavisavis

Dobro poznata plava ptičica više nije logo Tvitera, nju je sada zamenila ikonica psa koji označava Dodžkoin, inspirisana popularnim internet mimom koji je nastao kada je vlasnica psa sa logoa, objavila njenu fotografiju na društvenim mrežama, ni sanjajući da će postati planetarno popularna.

Pas Kabosu postala je globalni hit 2013. godine kada je njena fotografija sa zagonetnim izrazom lica i preklopljenim šapama postala viralna na društvenim mrežama poput Reddita, Tumblr-a i 4Chan-a.

Kabosu je prava internet senzacija, rase je šiba inu i živi u Japanu, a i ima svoj Instagram profil, sa gotovo pola miliona pratilaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by かぼすママ (@kabosumama)

„Nikada za milion godina nisam mogla da zamislim kakav će uticaj moje fotografisanje Kabosu imati na internetu. To je trenutak koji je evoluirao i zaživeo sopstvenim životom u poslednjoj deceniji – koji se deli u milionskom broju i stvara čitavu zajednicu oko Doge mima“, napisala je vlasnica psa u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Krajem prošle godine vlasnica je objavila da je Kabosu bila jako bolesna i u kritičnom stanju. Međutim, i pored toga što boluje od hronične leukemije, Kabosu je uspela da se izvuče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by かぼすママ (@kabosumama)

Koliko uticaja je imao ovaj internet mim, pokazuje činjenica da je kriptovaluta Dodžkoin, koja je njime inspirisana, 2021. godine prodata kao NFT za neverovatnih 4 miliona dolara, što Dodžkoin čini najskupljim NFT mimom koji je ikada prodat.

Još uvek se ne zna zašto je vlasnik Tvitera Ilon Mask promenio logo i da li će ova promena potrajati, međutim, zanimljivo je što je logo promenjen nekoliko dana nakon što je Mask uložio žalbu na tužbu investitora u Dodžkoin zbog navodne piramidalne prevare, koji sada traže odštetu od 258 miljardi dolara.

Tužba je usledila nakon što je Mask rekao kako će roba njegove kompanije Tesla moći da se kupi dodžkoinom, a tužioci su naveli da je koristio svoj uticaj kako bi manipulisao cenom ove kriptovalute, koja je porasla nakon njegovog komentara.

Mnoge korisnike Tvitera ova promena je zabavila, a neki sada i pišu kako ne mogu da dočekaju da Dodžkoin stigne i na Mesec.

 

Ovaj novi logo možete videti kada se Tviter učitava, u gornjem levom uglu, gde inače stoji plava ptičica koja je bila Tviterov simbol godinama unazad.

 

(Pančevac/Euronews)

SEĆANJE NA DOKTORA JOVU RADOVANOVIĆA: Kada je komentator pozvao pobednika trke dr Jovu da sa Alenom dođe i primi pehar srce ga je izdalo!

JEDNOSTAVNA SUPA OD BROKOLIJA: Minimum kalorija, maksimum zdravlja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.