POZNATI PEVAČI I GLUMCI SNIMILI USKRŠNJU PESMU SA DEČJIM HOROM Na inicijativu oca Gerasima napisala ju je protinica iz Vršca VIDEO

17:58

16.04.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

U slavu najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, naši poznati pevači snimili su vaskršnju pesmu „U večnosti živeću“, koju je na inicijativu oca Gerasima napisala protinica Violeta Sandić iz Vršca.

Ona potpisuje tekst i melodiju, dok je za aranžman bio zadužen Uroš Marković.

Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Saša Vasić, Sloboda Mićalović, Mari Mari i deca iz njene muzičke radionice udahnuli su život ovoj umirujućoj baladi, koja svojim tekstom i melodijom na dostojanstven način dočarava buđenje ranog proleća i vaskrsnuće. Takođe, dočarava i put hrišćana, koji kroz crkvu, kao lađu spasenja, sigurno plove ka večnom životu u carstvu vaskrsloga Gospoda.

printscreen/ig

-Vaskrsenje Gospodnje, kao najveći praznik, potvrđuje suštinu i smisao naše vere i podseća nas na Hristovu bezuslovnu ljubav. Otkupivši naše grehe svojim stradanjem, on nam uliva veru da je moguće vratiti se na pravi put, vratiti se dobru. Njegovo vaskrsenje je i nada da se smrću ne završava smisao našeg putovanja, već se produžava kroz večni život – kaže pevač Saša Vasić, koji je više puta učestvovao u ovakvim projektima.

Svoj umilni glas je sa poznatim pevačima ukrstila i sama popadija, kao i njen suprug protojerej Radomir Sandić i njihove ćerke Angelina i Magdalina.

-Vaskrs i ljubav prema vaskrslom Hristu su večita inspiracija, tako da je ova pesma nastala za samo dva dana. Posvećujemo je našem narodu sa željom da ovaj životvorni praznik dokečaju u miru, zdravlju i veselju – kaže protinica Sandić.

Uz blagoslov patrijarha Porfirija, snimljen je i muzički spot, kao i akapela verzija pesme, za potrebe pojanja u crkvama.

 

(Pančevac/Novosti)

LJUDI LIKUJTE, NARODI ČUJTE Deca iz Leška zajedno sa svojim sveštenstvom: Molimo Gospoda da pošalje mir na KiM i u celi svet! VIDEO

HRISTOS VASKRSE! VAISTINU VASKRSE! Danas je najveći hrišćanski praznik! Simbolizuje pobedu života nad smrću!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.