NOVOSELjANKE POŠTUJU TRADICIJU PRED USKRS Mališani ukrašavali medenjake

09:42

18.04.2023

Podeli vest:

FB/Udruženje Žena Novoseljanke Boboacele

Žene iz udruženja „Novoseljanke/Boboacele” ponovo su organizovale zanimljiv program povodom uskršnjih praznika. One su priredile devetu izložbu ručno dekorisanih jaja, u sklopu koje su napravile radionicu pod nazivom „Ukrašavamo medenjake”.
Predsednica novoseljanskog udruženja Snežana Baba istakla je da je to i ovog puta urađeno s ciljem da se mladi uključe u njihove aktivnosti, nauče nešto praktično i učestvuju u očuvanju i negovanju tradicije.
– Volimo da uključimo i decu u naša dešavanja, pa smo ih tako pozvale na radionicu. Prijava je bila objavljena na našoj „Fejsbuk” stranici, a važila je za mališane iz svih mesta. Bilo ih je u više nego solidnom broju, a malo je reći da su uživali. Bili su toliko radosni da su pitali kada će ponovo biti organizovano nešto. Svi su se trudili da što lepše ukrase svoje medenjake uskršnjim motivima i svako je poneo kući ono što je napravio. Sve u svemu, ostajemo pri stavu da deca nisu nezainteresovana, već ih treba što više uključivati u društveni život – navela je Snežana Baba.
Na izložbi su prikazana ručno dekorisana jaja članica udruženja i slobodno se može reći da su to kreacije koje se ne viđaju svakodnevno.

(Pančevac/Udruženje Žena Novoseljanke Boboacele)

ODRŽANA TRADICIONALNA USKRŠNJA LITIJA U DOLOVU Molitva za rodnu godinu i zdravlje meštana

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.