NESTVARNA TROJKA PANTERA ZA BREJK U MADRIDU! Crno-beli savladali moćni Real u prvoj utakmici plej-ofa Evrolige! VIDEO

08:53

26.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sport Klub

Kakva utakmica! Partizan poveo sa 1:0 u četvrtfinalu Evrolige protiv moćnog Reala!

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, košarkaši Partizana večeras su u “Vicink centru“ u Madridu savladali domaći Real sa 89:87! Heroj je Kevin Panter koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi!

Prvo poluvreme proteklo je u znaku ekipe Partizana, koja je briljirala u šutu za tri poena, i to od samog početka meča, kada je van linije 6.75m bio Alen Smailagić. Pogodio je tri trojke iz isto toliko pokušaja, pogađali su i Panter i Ledej i Partizan je rano stekao osam poena prednosti – 14:6.

Nešto kasnije je i Avramović pogodio za tri poena, a na drugoj strani razigrao se Hezonja, dok je gorostasni centar Tavares očekivano pravio dosta problema crno-belima u odbrani.

Real je posle Smailagićevog izlaska iz igre uspeo da serijom 10:2 nakratko povede pred kraj prve četvrtine, prekinuo ju je Naneli, a završena je nerešenim rezultatom, 22:22, posle poena Egzuma sa linije penala.

Početak druge četvrtine doneo je novu krizu u igri Partizana, što domaći koriste da naprave novu seriju, ovoga puta 8:0 u režiji Adama Hange. Posle Obradovićevog tajm-auta, Ledej je prekinuo taj Realov niz, a onda je odgovornost u napadu Partizana preuzeo Kevin Panter, počele su da “pljušte“ i njegove trojke, pa je do poluvremena stigao već do 15 poena. Partizan je zahvaljujući toj njegovoj šuterskoj seriji stigao do šest poena prednosti, a na poluvreme je odneo vođstvo od 48:44 posle poena Vilijams-Gosa u poslednjim trenucima druge četvrtine.

Partizan je na ulasku u treću četvrtinu uspešno održavao prednost, ali je Smailagić ušao u problem sa ličnim greškama, morao je brzo van igre, što je prilično naljutilo trenera Željka Obradovića. Uz to je odličnih pet-šest minuta igre imao i Fabijen Kozer koji je svojom trojkom doneo preokret Madriđanima na 56:55.

U trenucima kada je Real počeo da preuzima kontrolu dešavanja na terenu, važnu trojku za crno-bele je iz kornera uspeo da pogodi Jam Madar, ali je trener Reala Ćus Mateo vratio na teren Džana Musu umesto Kozera i Musa je odmah realizovao naredni napad za izjednačenje na 58:58. Inače, i Musa je još u prvom poluvremenu ušao u problem sa prekršajima, posle uzastopnih faulova nad Egzumom u napadu, što je izazvalo burnu reakciju domaćih navijača, pa je imao manju minutažu nego što je trener Mateo planirao.

Ravnopravna borba, ali uz sve više čvrstine na obe strane i dosta faulova obeležila je finiš trećeg kvartala, a Real je u poslednjih deset minuta ušao sa poenom prednosti, rezultatom 64:63, posle pogođenih slobodnih bacanja Gabrijela Deka.

Tu prednost je početkom četvrte deonice uvećao Džanan Musa svojom prvom trojkom na utakmici, a Željko Obradović je odmah reagovao tajm-autom posle kog Jam Madar pogađa svoju drugu trojku i Partizan prilazi na 67:66.

Real uzvraća trojkom Deka, a važna četiri poena vezao je Matijas Lesor, pa je Partizan i dalje držao rezultatski priključak. Sve više problema odbrani crno-belih pravili su Dek i Musa, čijim poenima Real stiže do 75:70. Partizan ne koristi ni naredni napad, Trifunović je pogađa otvorenu trojku, što opet kažnjava Dek za “plus 7“ Madriđana.

Usledio je tajm-aut Željka Obradovića, posle kog najpre Lesor uspeva da iznudi faul i da pogodi sa linije penala, a posle odlične odbrane crno-belih, Avramović pogađa trojku za 77:75.

Odbranio se Partizan i u sledećem napadu, Madar je poslao loptu za Lesora koji je istrčao kontru, ali u pokušaju da zakuca za izjednačenje, snažni Jabusele ga je stigao i blokirao sa leđa, za potpunu euforiju navijača Reala u dvorani! Potez večeri!

Umesto Partizanovog izjednačenja, Real se vraća na “plus četiri“ na ulasku u poslednja tri minuta utakmice.

Kevin Panter vraća neizvesnost poenima sa linije penala, ali to je bio samo uvod u ono što je usledilo nešto kasnije, kada je pogodio trojku uz četvrti faul Džanana Muse! Realizovao je i dodatno bacanje, za vođstvo Partizana 81:80!

Rudi Fernandez je na drugoj strami fauliran posle čega je vratio prednost Realu, ali na drugoj stramni je napravio prekršaj nad Egzumom koji poentira i pogađa dodatno bacanje za 84:82 u korist Partizana! Vilijams-Gos poenitira pored Madara za 84:84 i tim rezultatom se ušlo u poslednji minut.

Smailagić ne koristi naredni napad Partizana, a na drugoj stramni Musa pokušava da iznudi faul Pantera pri šutu za tri poena, ali umesto toga je on napravio prekršaj, pa je kapiten Partizana iskoristio oba bacanja za vođstvo Partizana 86:84!

Bio je uzdrman Real, pola minuta je ostalo do kraja, ali na 21 sekundu pre kraja, Ledej faulira Deka pri šutu, pa Argentinac dolazi do novih 2+1 poena, za vođstvo Reala 87:86 na 21 sekundu pre kraja!

Drama je dostigla vrhunac, Partizan ima napad, a pre toga Željko Obradović traži tajm-aut.

A onda, u poslednjoj sekundi Kevin Panter pogađa trojku za pobedu – 89:87 za Partizan!

Kevin Panter najefikasniji u Partizanu sa 26 poena i šest asistencija, Ledej je upisao 13, Lesor, Egzum i Smailagić po 11.

Gabrijel Dek najbolji u Realu sa 24 poena i 8 skokova, 14 je upisao Jabusele, 12 Tavares, a Musa 10.

(Pančevac/Sportske)

GOTOVO JE, PARTIZAN JE ŠAMPION! Crno-beli trijumfovali sa maksimalnih 3:0 u seriji i tako prekinuli dominaciju Novosađana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.