ANA BRNABIĆ DANAS U MOSTARU: Premijerka će prisustvovati otvaranju sajma privrede

09:21

02.05.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji počinje danas i traje do 6. maja, nastupiće 14 izlagača iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalske, hemijske i industrije prerade drveta.

Svečanom otvaranju manifestacije, na kojoj će učestvovati i delegacija Privredne komore Srbije (PKS), prisustvovaće i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Mostarski sajam privrede je po broju izlagača i posetilaca jedna od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini. Na prostoru od oko 30.000 kvadratnih metara, svake godine okuplja izlagače iz više od 20 zemalja iz regiona i Evropske unije, a ove godine zemlja partner biće Izrael.

Srbija je bila zemlja partner 2018. godine.

Tokom trajanja sajma održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja će predstaviti i promovisati turističke potencijale i povezati ponude turističkih agencija. U poslednjih deset godina bilateralna robna razmena između Srbije i Bosne i Hercegovine se udvostručila, karakteriše je stalan rast i suficit na srpskoj strani.

Ne postoji nijedno tržište u regionu na kome Srbija beleži tako dobre rezultate u izvozu i sa kojim ostvaruje veći obim trgovinske razmene od tržišta BiH, koja je u 2022. godini bila 6. spoljnotrgovinski partner Srbije, posle Nemačke, Kine, Italije, RF i Mađarske.

(Pančevac/Novosti)

KREĆE NOVA RUNDA DIJALOGA: Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti danas u Briselu, na dnevnom redu dve bitne teme!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.