JABUKOV CVET U BANATSKOM BRESTOVCU RAJ ZA KAMPERE Ovde svi živimo kao velika porodica, vikendom i leti ovde boravi oko 200 ljudi!

10:46

03.05.2023

Podeli vest:

G.J.

Kamp „Jabukov cvet ” u Banatskom Brestovcu omiljeno je mesto svih koji vole prirodu i druženje. Ovde ima ljudi koji su tokom čitave godine u kampu, ali najviše je onih koji dolaze vikendom i za vreme praznika.

U kampu najviše uživaju deca , jer ovde imaju dobro društvo i sportske terene na kojima su čitavog dana sa svojim drugarima. Rekli su nam da najviše uživaju u igri sa svjim drugarima, pecanju, vožnji biciklom i znači im što su svi dobri prema njima.

Roditelji su srećni, jer njihova deca su bar za trenutak odvojena od mobilnih tehnologija, a Jovana Samardžić iz Beograda kaže da im pomažu oko sređivanja dvorišta i kamp kućica:

-Što se tiče dece ovde imaj najbolji dodir sa prirodom koji je neprocenjiv, pogotovu deca kja žive u gradu i koja najviše vremena provode na internetu i mobilnim mrežama. Ovde ne možete da vidite dete koje se igra na telefonu,igraju se na terenu. Svi se lepo druže i uče nekim novim vrednostima- kaže Jovana.

G.J.

Ovde rado borave sve generacije i svi se dobro slažu. Svako brine o svom dvorištu koje mora biti pokošeno i sređeno, a domar vodi računa o javnim površinama. Dobrica Đorić je u penziji i kamp redovno posećuje poslednjih 20 godina:

– Osnovna pravila ovde koja poštujemo je da se širi ljubav prema prirodi, prijateljstvu i drugarstvu. Čast, moral i poštenje su principi koji će u ovom kampu i dalje da traju. Meni to prija i zato sam često ovde -ističe Dobrica.

Slavko Tatić je dugogodišnji kamper i predsednik Upravnog odbora kampa „Jabukov cvet”:

– Ovde svi živimo kao velika porodica. Imamo oko stotinak kamp kućica i vikendom i leti ovde boravi oko 200 ljudi. Najbolji drugari su uvek od pomoći, zajedno smo i na veselju i kad god treba neko pritekne u pomoć. Tu smo uvek jedni za druge i sve je to u duhu pravog kamperstva-napominje Slavko.

Ovde često svraćaju i biciklisti i motociklisti iz inostranstva koji prolaze kroz Srbiju, jer znaju da će u „Jabukom cvetu”koji je otvoren još 1979. godine dobiti besplatno prenoćište i hranu što je u skladu sa nepisanim pravilima kamperskom života.

 

(Pančevac/G.J.)

HODOČAŠĆE DO OSTROGA SE NASTAVLJA Miščević i Perović se oglasili na putu za Uvac! Vukašinović zbog ozbiljne povrede danas neće hodati! FOTO

PRVI INTERNI ČAS U MUZIČKOJ ŠKOLI JOVAN BANDUR Nastupila deca iz tamburaške grupe izdvojenog odeljenja u Dolovu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.