POSLEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE GRADSKOG PARKA Vitman: Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu i veoma su pozitivni utisci! FOTO

14:19

03.05.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Mendžerka grada Pančeva Maja Vitman obratila se prisutnim medijima  povodom nastavka rekonstrunkcije gradskog parka u centru grada.

– U ponedeljak, 8. maja, krećemo sa rekonstrukcijom poslednje faze uređenja našeg centralnog gradskog parka. Ponosni smo na sve što smo do sada izveli, imajući u vidu da smo građanima obećali da ćemo vršiti fazno izvođenje radova, izjavila je gradska mendžerka Maja Vitman.

Milan Šupica

Podsetimo, radovi su krenuli 2015. godine, kada je urađeno popločavanje platoa ispred Gradske uprave.

– Godinama unazad bavili smo se izvođenjem radova, a ovo što nam sada ostaje kao poslednja faza se odnosi na parterno uređenje, odnosno, popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama. Ujedno ćemo uraditi i novu kišnu kanalizaciju u dužini od 200 metara, postaviti 35 novih kandelapera, 17 novih klupa i 12 stubnih kanti, istakla je Maja Vitman.

Milan Šupica

 

U toku su pripremni radovi i tokom sutrašnjeg dana će se krenuti sa ograđivanjem dela gradilišta i zaštitom dečjih igrališta, kako bi bilo bezbedno za sve mališane i ostale prolaznike.

– Prvi radovi sa kojima ćemo krenuti je izgradnja kišne kanalizacije iz centralnog dela parka i radovi na uklanjanju postojećih betonskih elemenata odnosno ploča od muzeja prema ulici Dimitrija Tucovića, objašnjava Vitman.

Milan Šupica

Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, a iz Gradske uprave veruju da će i brže biti završeni.  A ukupna ugovorena vrednost za poslednju fazu radova je 53.700.000 dinara.

Maja Vitman je podsetila da je ovo četvrta i poslednja faza koja se odnosi na popločavanje i da su do sada, pored parternog uređenja platoa ispred Gradske uprave, takođe i kompletno rekonstruisali radove i na podzemnim instalacijama u Njegoševoj ulici, Ulici Vojvode Živojina Mišića, Masarikovoj ulici i na Trgu Kralja Petra.

Takođe, postavljena su i dva nova dečja igrališta, kojima je otvoren pogled ka muzeju, povećan je i  koeficijent zelene površine i uređenje cvetnih aranžmana u saradnji sa JKP Zelenilo.

Milan Šupica

 

– Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu, veoma su pozitivni utisci i jedna od velikih i značajnih kapitalnih investicija, imajući u vidu da zajedno sa ovom poslednjom fazom radova, ukupna vrednost iznosi oko 263 miliona dinara, naglašava mendžerka grada.

Milan Šupica

Sledeća faza radova koja se odnosi na ambijentalni prostor, odnosno na gradsku fontanu i fontanu ispred Gradske uprave biće posebna tema radova, jer je u pitanju kompletno druga vrsta.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

PRIREĐEN PROGRAM U ZNAK SEĆANJA NA SVECA Održan kulturno-umetnički sadržaj ispred manastira Vojlovica u čast Svetog Nikolaja Žičkog! VIDEO

JABUKOV CVET U BANATSKOM BRESTOVCU RAJ ZA KAMPERE Ovde svi živimo kao velika porodica, vikendom i leti ovde boravi oko 200 ljudi!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.