SAVETOVALIŠTE ZA MLADE U SKLOPU CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE Jević: Ovde je adekvatnije da se razgovara o njihovim problemima FOTO i VIDEO

10:23

19.05.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Centar za mentalno zdravlje u Pančevu otvoren je u sredu kao ogranak Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Kovin, a svoj kutak u prostorijama Centra dobiće i Savetovalište za mlade.

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu Marija Jević objasnila je da Savetovalište za mlade radi od marta 2021. godine, da je bilo smešteno u Domu omladine, a da će sada raditi u Centru za mentalno zdravlje.

Milan Šupica

– Prošle godine smo počeli da sarađujemo s bolnicom u Kovinu tako što su njeni psihijatri počeli da dolaze u Savetovalište za mlade. Dolazak ovamo nam mnogo znači jer ćemo imati više lekara oko korisnika i bolje resurse. Do sada smo u Savetovalištu imali psihoterapeuta, psihologa, savetnika i psihijatra. Radimo s mladima od petnaest do trideset godina, a ovde je svakako adekvatnije da se razgovara o njihovim problemima i mogu dobiti bolji vid podrške za sve ono što ih muči, jer će uz njih biti psihijatri, psiholozi i socijalni radnici – zaključila je Marija Jević.

 

Centar za mentalno zdravlje se nalazi u Ulici Dimitrija Tucovića 14 u Pančevu.

Frojd je odavno rekao da je mentalno zdrava osoba ona koja je
u stanju da voli i da radi, a zaposleni u Centru će učiniti sve da pomognu ljudima da to i ostvare.

(Pančevac/Siniša Trajković)

POGLEDAJTE KAKO JE OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Gradonačelnik zaposlenima poželeo da imaju što manje posla VIDEO

OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Radiće multidisciplinarni tim po savremenim principima FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.