OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U PANČEVU: U ponudi preko 250 radnih mesta, sve informacije dostupne na štandovima! FOTO i VIDEO

12:01

01.06.2023

Podeli vest:

Miloš Simić

Pančevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS), u saradnji sa Gradskom upravom grada Pančeva, danas je u ulici Živojina Mišića (Korzo), organizovala Sajam za zapošljavanje, koji je počeo u 11 sati, i trajaće do 13 sati.

Ovogodišnji sajam su otvorili Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Jelena Šinik, v.d. direktora filijale u Pančevu Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Ovo je šansa da nezaposleni dođu do posla, ali i da oni koji imaju posao potraže bolje radno mesto. Ovo je i šansa poslodavcima da u direktnom razgovoru s nezaposlenima nađu dobrog radnika. Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sprovodi 13 mera i u ovoj godini je iz budžeta izdvojeno 13,5 miliona dinara za ove namene. Osim ovog Sajma zapošljavanja imamo i niz drugih mera, kao što je samozapošljavanje gde dodeljujemo subvenciju do 500.000 dinara i godinu dana kroz finansijsko-pravno savetovanje pratimo sve otvorene male biznise, rekao je Čučković.

Na Sajmu se predstavilo 34 poslodavca, koji će ponuditi i oglasiti oko 265 slobodnih radnih mesta.

– Zahvaljujem se i Gradskoj upravi Pančevo sa kojim već duži niz godina imamo odličnu saradnju. Hvala i projektnom timu „Odskočna daska“, Privrednoj komori i Udruženju zanatlija i preduzetnika koji su prihvatili da budu gosti na današnjem Sajmu zapošljavanja. Sajam zapošljavanja je samo jedna od aktivnih mera koju svake godine sprovodi NSZ. Uspešno teče i realizacija naših finansijskih mera i do sada je u ove mere uključeno 190 lica. Veliko je interesovanje za programe samozapošljavanja, stručne prakse i za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih lica. Poslodavcima želim da nađu dobre radnike, a nezaposlenim licima ili tražiocima promene zaposlenja adekvatno zaposlenje, izjavila je Jelena Šinik na otvaranju Sajma zapošljavanja.

Miloš Simić

Očekuje se da najveća potražnja bude za kuririma, magacionerima, vozačima kamiona, agentima terenske prodaje, veterinarima, monterima grejanja i ventilacije, ali i arhitektama, mašinskim inženjerima i tehničarima, prodavcima…

Miloš Simić

Svi zainteresovani sugrađani će na štandu grada Pančeva moći da saznaju sve potrebne informacije u vezi sa ponuđenim radnim mestima koje se odnose na meru aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“, kao i o projektu „Odskočna daska“.

Miloš Simić

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje biće na raspolaganju informacije o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

Miloš Simić

Cilj sajma je povećanje vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu.

Miloš Simić

(Pančevac/Miloš Simić)

OVO SU NAJATRAKTIVNIJE PONUDE NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA: Najviše se traže prodavci i magacioneri! Marko je ovde tražio posao, evo šta kaže!

MUZIČKA ŠKOLA JOVAN BANDUR PANČEVO: Spektakularnim koncertom obeleženo 30 godina rada profesorke Jelene Jelovac! FOTO

STRELIŠTE IZ JOŠ JEDNE PERSPEKTIVE Ono pitanje IZ KOG SI KRAJA mora da smo zaslepljeni prepisali iz prestonice! Margićani, teslaši, kotežani, sodarci

DAN ŠKOLE U OŠ VASA ŽIVKOVIĆ: Pesma, igra, skečevi, sport, izložbe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.