BRNABIĆ I GAŠIĆ U PARLAMENTU: Počela rasprava o Gašićevoj smeni

13:54

15.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas raspravu o predlogu za glasanje o nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koji je podnela grupa opozicionih poslanika, a sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, kao i ministar Gašić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, kao ovlašćeni predlagač, zatražio je Gašićevu odgovornost posle masovnih ubistava u Srbiji, rekavš da niko ne kaže da je bilo ko kriv već odgovoran.

https://www.youtube.com/watch?v=UfWa2uI0nkg

Premijerka Ana Brnabić upitala je tokom rasprave koja je lična odgovornost ministra Gašića.

Ona je poručila opoziciji da ova sednica ne bi ni bila održana, a koju su inače tražili opozicioni poslanici, da vladajuća koalicija nije najpre glasala za dnevni red sednice, a potom i obezbedila kvorum za rad.

“Ovaj kvorum na najbolji način je pokazao koliko vam je zaista stalo da razgovaramo o ovim stvarima. Zahtev za Gašićevu smenu je jedan od vaših osnovnih zahteva ovde, kao i na protestu, pa da li je onda moguće da dva dana vi kao organizatori protesta ne možete da se prikupite da imate kvorum da se o tome razgovara”, upitala je Brnabić.

Premijerka je ukazala da to pokazuje nepoštovanje prema tim ljudima koji svaki dan šetaju i protestuju, ali i prema institucijama. Brnabić je kazala da je pažljivo zapisivala sve što je Aleksić govorio 38 minuta i da ni u jednom trenutku nije čula šta je tačno Gašićeva odgovornost.

“Jedino ako mislite da uhapsimo sve preventivno pa onda više neće biti nijednog zločina, svi će biti u zatvoru. Takvu vrstu demokratije, slobodnog društva i vladavine prava će građani morati da sačekaju kada vi dođete na vlast, pa da kao 2009. godine preko noći politički smenite sve sudije i postavite svoje tužioce”, rekla je Brnabić.

Brnabić je poručila i da nije realno da se zahtevi sa protesta protiv nasilja ispunjavaju na ulici, te je rekla i da poslanici koji ih ispostavljaju treba da dođu na posao u skupštinu gde o tome treba da se razgovara.

Brnabić je rekla da u parlamentu, kada je bilo problema sa kvorumom, nisu bili ni Radomir Lazović, ni Đorđe Miketić, ni Nebojša Zelenović, ni Siniša Kovačevć… Posle nekoliko upozorenja, predsednik parlamenta Vladimir Orlić je izrekao opomenu Aleksandru Jovanoviću Ćuti, koji je dobacivao tokom premijerkinog govora.

(Pančevac)

ZLATIBOR NA VODI: Nije sve u lepim zgradama, ima nešto i u kanalizaciji FOTO, VIDEO

ORLOVI STIGLI U BEČ:  Sutra prijateljski meč protiv Jordana, a onda selidba u Razgrad

VUČIĆ Situacija na KiM bukvalno VRI. Neće niko više da trpi teror

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.