NAČELNIK GENERALŠTABA SE OBRATIIO NACIJI Mojsilović o situaciji na KiM: Tražimo hitne mere kako bi se zaštitio srpski narod!

16:04

23.06.2023

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraća se naciji povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

– Želim da vas obavestim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija. Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija. Njihova jedina krivica je u tome što imaju srpska imena i prezimena, i verovatno što ne žele da napuste svoje ognjište. Teror koji provodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese.

– U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koju imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak. Ovo je naša molba jedinicama KFORA, celom KFORU i drugim međunarodnim bezbedonosnim institucijama na Kosovu i Metohiji.

– Danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, izvršiće sva naređenja u potpunosti – rekao je on.

– Vojska Srbije je ispunjavala i ispunjava sve svoje međunarodne pavne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije Ujedinjenih nacija 1244, vojno-tehničkog sporazuma i svih privremenih procedura, za rad i režim rada duž administrativne linije. Ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Poveljom Ujedinjenih nacija, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, izvršiće  u potpunosti. Živela Srbija – rekao je on.

(Pančevac/Novosti)

OBRAĆANJE NAČELNIKA GENERALŠTABA U 16 SATI: Mojsilović će govoriti o aktuelnoj situaciji na KiM

STOP KRIMINALIZACIJI SRBA Protest u Gračanici zbog jučerašnjeg hapšenja Dragiše Milenkovića! VIDEO

ALBANAC KOLIMA ULETEO U OKUPLJENE SRBE U GRAČANICI: Hitna pomoć odvezla povređenog građanina VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.