OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! FIBA rangirala zemlje koje su favoriti za titulu na Mundobasketu! Evo na koje su mesto stavili Srbiju! FOTO

13:34

27.06.2023

Podeli vest:

Pomalo iznenađujuće deluje činjenica da je Srbija tek osmi favorit na predstojećem Mundobasketu, objavila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

U saopštenju FIBA se navodi da ova prognoza nije zvanični sistem rangiranja, ali predstavlja procenu uoči nadolazećeg Svetskog prvenstva.

Naša selekcija je trenutno šesta na FIBA rang listi. Što se spiska favorita tiče najviše upada u uoči da su ispred nas Nemci. Inače, Srbija na zlato na planetarnoj smotri čeka od 2002. godine kada je pobedila u Indijanapolisu.

– Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića, koji je verovatno u ovom trenutku najbolji igrač sveta. Srbija je pre četiri godine bila glavni predent za titulu na SP, ali je na kraju završila na petom mestu. Ova selekcija je trebalo da juriša na titulu na OI u Tokiju, ali nije uspela da se kvalifikuje za ovo takmičenje. Srbija je prošle godine eliminisana od Italije u četvrtfinalu EP, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od ovih momaka – napisali su iz FIBA.

Ipak, teško je predvideti ko su najveći favoriti za prvo mesto, pošto se još uvek ne zna u kojim sastavima će nastupiti reprezentacije.

Podsetimo, Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. semptembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. „Orlovi“ se nalaze u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

 

(Pančevac/Kurir)

IAKO SE PRVENSTVO IGRA NA FILIPINIMA, SRPSKI KOŠARKAŠI DOBILI ODLIČNE TERMINE Poznato kada Srbija igra mečeve na Mundobasketu!

PEŠIĆ VEĆ NAPRAVIO PLAN ZA MUNDOBASKET Selektor u Americi gleda utakmice srpskih košarkaša: Treniramo ih kroz razgovor!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.