TROFEJ BEOGRADA: Uspešan nastup dizača tegova iz pančevačkog Dinama FOTO

18:46

03.07.2023

Podeli vest:

Filip Vlajić
U nedelju 02. jula u Beogradu u sali atletske dvorane održan je međunarodni turnir u olimpijskom dizanju tegova pod nazivom „Trofej Beograda“.
Na ovom takmičenju takmičari nisu nastupali po težinskim kategorijama, već se plasman određivao na osnovu „sinkler koeficijenta“, gde se vrednost rezultata statistički određuje na osnovu telesne mase takmičara i savladane težine na podijumu.

Filip Vlajić

Za klub dizača tegova Dinamo nastupali su Hristina Ćirković, Dušan Jerinić, Miloš Obrenović i Uroš Dašić. Hristina Ćirković uspešno je savladala 41 kg u disciplini trzaj i 60 kg u disciplini izbačaj i tako postavila nove lične rekorde.
Dušan Jerinić, debitant, uspešno je savladao 70 kg u disciplini trzaj i 80 kg u izbačaju.

Filip Vlajić

U finalnoj grupi takmičara nastupali su Miloš Obrenović i Uroš Dašić. Obrenović je ostvario rezultat 110 kg u trzaju i 130 kg u izbačaju. Najuspešniji takmičar Dinama Uroš Dašić, proglašen je za relativno najjačeg takmičara na turniru. Ostvario je zbir od 275 kg (trzaj 125 kg, Izbačaj 150 kg). Podsećamo da je Uroš i 2020.godine osvojio trofej Beograda gde je takođe bio relativni pobednik.
Takmičarima Dinama sledi pauza, nakon čega počinju pripreme za jesenji deo sezone gde je akcenat usmeren na prvenstvo Srbije u kategoriji seniora i seniorki.
Organizator turnira bio je savez Beograda za dizanje tegova.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.