ODMARALIŠTE NA DIVČIBARAMA UGOSTILO MALE PANČEVCE Sedam dana uživanja za decu iz vrtića Petar Pan

10:18

04.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Deca iz vrtića i pančevačkih osnovnih škola imaju mogućnost da tokom godine borave u gradskom odmaralištu na Divčibarama. Odmaralište je kompletno opremljeno i prilagođeni deci mlađeg uzrasta. Zahvaljujući Gradu Pančevu, roditelji plaćuju cenu od 3.000 dinara, dok ostatak regresira grad Pančevo, kaže Iva Stojanov iz JP Urbanizam.

Grad Pančevo kao odgovorna lokalna samouprava omogućava deci iz vrtića, osnovnih škola, ali i sportskih klubova da sedam dana borave u odmaralištu na Divčibarama. Posle pauze zbog epidemije korona virusa, odmaralište je otvorilao vrata prošle godine u oktobru kada su počele nove smene. U odmaralištu je omogućeno deci da se odmore, uživaju u prirodnim bogatstvima planine Maljen, kvalitetno se hrane i održavaju časove tokom školske godine, kaže Iva Stojanov rukovodilac Sektora za opšte poslove i odmaralište na Divčibrama JP Urbanizam za TV Pančevo.

Od septembra smo počeli sa pripremama za novu sezonu, u oktobru su nam deca stigla. Non stop nešto radimo, skoro smo nove dušeke doneli. U septembru odmaralište ne pruža usluge svojim korisnicima, ali mi to vreme ne spavamo. Ove godine uradićemo parterno uređenje, igralište ispred odmaralište, unutra ćemo da uradimo dva nova kupatila u nastavničkim sobama, koje do sada nismo imali, tako da nas očekuju radovi. Htela bih da naglasim da smo uveli 24 časovno obezbeđenje, koje dodatno pruža sigurnost našoj deci rekla je Iva Stojanov – JP Urbanizam.

Deca iz vrtića Petar Pan kažu da im je boravak na Divčibarama prijao, dodajući da ovde ima mnogo sadržaja koji se njima dopada.

Kako bi ambijent u odmaralištu bio prilagođen deci, akademsko slikar Emil Sfera je oslikao murale na zidovima. I sama priroda oko odmarališta je obogaćena, zahvaljujući radovima koje je izvelo JKP „Zelenilo“ iz Pančeva. Predhodne nedelje smo imali lepo akciju ovde, kolege iz Zelenila su nam oplemenile ovaj prostor. Zelenilo nam je posadilo nove sadnice duž ograde, posadili su cveće, zamenili tuje, generalno su nam poprilično obogatiti prostor oko odmaralištarekla je Iva Stojanov – JP Urbanizam

Kapacitet odmaralište je 98 dece plus nastavničko osoblje, naglašava Iva Stojanov iz Urbanizma. Tokom čitave godine oni nastoje da odmaralište bude kompletno popunjeno, a za vreme letnjih meseci u odmaralištu će boraviti sportske ekipe iz grada Pančeva, takođe po simboličnoj ceni od 3.000 dinara.

(Pančevac/TV Pančevo)

OTVOREN KAMP EXIT FESTIVALA 7.000 ljudi pod vedrim nebom za 32 evra! Zatvoreni tuševi, toaleti i raznovrsna hrana i piće samo su deo ponude! FOTO

EVO KAKO DA PODIGNETE VAŠE PARE Mnogi građani zaboravili su da imaju akcije javnih preduzeća!

DANI VIŠNJE U SELU JANOŠIK Toman: Divno je raspoloženje! Ovaj dan je praznik za oči, a ima i šta dobro da se proba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.