BRNABIĆ SE SASTALA SA FON DER LAJEN: Premijerka sa predsednicom EK o mehanizmima za deeskalaciju nasilja na KiM

15:55

04.07.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/anabrnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Briselu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je, kako je navela, razgovarala o aktuelnim temama, uključujući mehanizme za deeskalaciju nasilja na KiM.

Brnabić je na Tviteru navela da je sa fon der Lajen razgovala i o planu razvoja za Zapadni Balkan i značaju produbljene integracije Srbije u Evropsku uniju.

– Sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i razgovor o aktuelnim temama – sagledavanje mehanizama za deeskalaciju nasilja na KiM, plan razvoja za Zapadni Balkan kao i značaj produbljene integracije Republike Srbije u Evropsku uniju – navela je Brnabić.

Brnabić je ranije danas u Briselu razgovarala sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem, komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Ona bi u Briselu trebalo da učestvuje i na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma „Euractiv Srbija“, na temu „DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji“.

KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR SA KOMESAROM EU Premijerka se u Briselu sastala sa Oliverom Varhejijem: Pričali smo o projektima koji utiču na napredak i ekonomski razvoj! FOTO

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.