SUFINANSIRANJE PROJEKATA IZ OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Gradonačelnik Stevanović raspisao konkurs za 2023. godinu!

15:03

07.07.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti životne sredine za 2023. godinu.

Projekti čiji se sadržaj odnosi na oblast zaštite životne sredine, prema konkursnim zadacima biće podrzani ovim konkursom.

Projekti koji će promovisati zaštitu životne sredine prvi će se uzimati u obzir za sufinansiranje. Oni trebaju da predlažu konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, programe ekološke edukacije i ekološkog opismenjavanja dece i mladih, kao i podizanja svesti javnosti na teritoriji Grada Pančeva i okolnih naselja. Na Konkursu za sufinansiranje projekata mogu da učestvuju registrovana udruženja građana sa teritorije Grada Pančeva koja se u okviru aktivnosti definisanim u svom Statutu bave pitanjima zaštite životne sredine i koja će svoj projekat realizovati na teritoriji Grada Pančeva.

Na Konkursu za sufinansiranje projekata mogu da učestvuju i registrovana udruženja građana van teritorije Grada Pančeva koja se u okviru aktivnosti definisanim u svom Statutu bave pitanjima zaštite životne sredine i ukoliko se projekat realizuje na teritoriji Grada Pančeva.Udruženja građana mogu da učestvuju sa svojim predlozima na jednom od dva raspisana konkursa, na Konkursu za projekte ili na Konkursu za projekte-manifestacije, a ne na oba konkursa istovremeno.Prilikom odlučivanja o dodeli dotacije primenjuju se sledeći kriterijumi:

– nova i kreativna rešenja problema u oblasti zaštite životne sredine

– dugoročni uticaj i održivost nakon završetka projekta koji će biti finansijski podržan ovim Konkursom;

– visina sopstvenog učešća, odnosno sredstava iz drugih izvora;

– medijski publicitet (televizijski i radio-prenosi ili snimci, izveštavanje štampe, društvene mreže i drugi načini prezentacije)zakonitost i efikasnost korišćenja sredstava i održivost ranijih programa (ako je udruženje građana ranije koristilo sredstva budžeta, da li je ispunilo ugovorne obaveze).

Rokovi za sprovođenje konkursa:

Prijave za konkurs se podnose u roku od 20 dana od dana objavljivanja u nedeljniku ”Pančevac”.

– donošenje odluka o dodeli sredstava i objavljivalje konačnih rezultata konkursa na sajtu Grada Pančeva, u roku od 15 radnih dana po isteku roka za podnošenje konkursne dokumentacije.

– rok izvršenja ugovorene obaveze: 31. 12. 2023. godine

– rok dostavljanja izveštaja o namenskom utrošku sredstava: 31. 01. 2024.

Za sufinansiranje projekata na osnovu Konkursa obezbeđeno je: 1.500.000 dinara iz Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2023. godinu.

 

(Pančevac)

LAKŠE DO PENZIONERSKIH KARTICA: Od sada prijave i na šalterima Poštanske štedionice, a primena od 1. oktobra

ČLANICA GRADSKOG VEĆA MARIJA JEVIĆ Moj cilj je pozitivan imidž grada i podrška umetnicima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.