SPAS OD VRUĆINA: Otvoreni bazen omiljeno mesto Pančevaca tokom vrelih letnjih dana

19:19

11.07.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTV Pančevo

Otvoreni bazen u  Pančevu počeo je sa radom krajem juna. Mnogima će biti omiljeno mesto za rashlađivanje tokom toplih letnjih dana. Čelnici JKP „Mladost“ pripremili su bazen za novu sezonu, a kompletno su uređani novi toaleti za šta je ovo preduzeće izdvojilo 2,5 miliona dinara.

Tokom toplih letnjih meseci treba pronaći pravi način da se rashladimo. Odlazak na vodu može da bude odličan izbor. Pančevački otvoreni bazen već godinama je omiljeno mesto mnogim Pančevcima i idealan beg od visokih temperatura.

-Dugi niz godina već dolazim ovde. Svake godine sezona je sve bolja I -bolja , uvek je čisto imamo i kafić gde možemo da popijemo piće da se rashladimo.

-Leto je toplo je mnogo vruće je sparno je dolazimo ovde da se rashladimo.

-Pre svega je čista voda, nema puno gužve što je meni bitno. Imamo i hlad gde možemo da popijemo piće i uvek bude super. Rekli su neki od posetilaca bazena u Pančevu.

Deo godine kada se ne koristi otvoreni  bazen, priprema se za narednu sezonu. Ove godine, prema rečima Predrag Stojadinova, direktora JKP „Mladost“  bazen je redovno odražavan za posetioce, a urađeni su i novi toaleti.

– Priprema je da kažemo neka redovna. Priprema koju sprovodimo pre svega zbog kvaliteta vode. Moramo da se zahvalimo i  Zavodu za javno zdravlje koji se bavi analizom vode.  I za sada je sve u redu,  bez obzira na broj korisnika i na posećenost bazena.  Ove nedelje, kako meteorolizi najavljuju, biće toplo vreme, tako da će mo se truditi da vove nedelje još više kontrolišemo vodu da ne bi došlo do nekih bakterija. Iz naših sopstvenih stredstava smo uspeli da akumuliramo sredstva i da se potrudimo da to sredimoi da bazen može da bude konkurentan. Pre svega to su toaleti na otvorenom bazenu i tu je bila jedna ozbiljna investicija od oko 2,5 miliona da bi sve to izgledalo lepo – rekao je  Predrag Stojanov, direktor JKP Mladost.

Dokaz da se JKP „Mladost“ odgovorno ponaša prema svojim korisnicima su i spasioci koji radi svakog dana od 10 do 18 sati i svi imaju licence za spasavanje utopljenika. Takođe na bazenu moraju da se poštaju određena pravila, naglašavaju iz ovog preduzeća.

– Postoji upozorenje  kako ljudi treba da se ponašaju na bazenu. Neko to baš i ne poštuje, pa ga malo korigujemo i tako ugavnom – rekao je jade nod spasilaca na bazenu.

Za sve kupače na bazenu tu su i tuševi. Za one koji vole da se malo sklone od vrućine postoje mesta koja su zaklonjena od sunca i u kojima je hladovina. Ono što je bitno za sve kupače, da je voda izuzetno čista i da se redovno proverava njen kvalitet. Cena ulaznice za  otvoreni bazen za odrasle je 320 dinara, za decu do 5 godina boravak je besplatan, dok deca od 5 do 10 godina plaćaju 230 dinara dnevnu kartu.

PANČEVAC NA GRADSKOM JEZERU U BELOJ CRKVI: Stigli smo iz Beograda, poslednjih 20 godina letujemo u auto-kampu kraj jezera OVO JE NAŠE MORE

(Pančevac/RTV Pančevo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.