VODOVOD I KANALIZACIJA: Inspekcijski nadzor i kazne za nezamenjene podvodomere u stambenim zajednicama

12:16

19.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

JKP „Vodovod i kanalizacija” navodi u saopštenju da je korisnicima svojih usluga u stambenim zajednicama gde se u stanovima  potrošnja vode meri preko glavnog i registrovanih podvomera, a naročito u zgradama izgrađenim od 2005. godine koje su u uslovima izgradnje imale obavezu da svaki stan ima pojedinačni vodomer, u maju 2022. godine uputilo  obaveštenje da je neophodno da u što kraćem roku vlasnici stanova zamene merne instrumente koji mere protok vode – podvodomere,  kako bi se precizno merila potrošnja i izdavao račun na osnovu tačnih podataka. U obaveštenju je naznačen datum isteka baždarnog roka merila svakom korisniku ponaosob, informacija o zakonskim obavezama, kao i smernice na koji način može da se izvrši zamena.

Isto obaveštenje o neophodnoj zameni je poslato i upravnicima stambenih zajednica kako bi koordinisali oko ove akcije i pomogli u organizaciji zamene  podvodomera.

Veći deo sugrađana koji imaju ovakav način merenja utroška vode je zamenio svoje podvodomere novim baždarenim dok se manji deo opire svojoj obavezi koja je izričito zakonom o metrologiji i komunalnim delatnostima propisana.

– Kako mnogi korisnici nisu zamenili svoje podvodomere, obaveštavamo da u toku ove nedelje mogu očekivati nadzor metrološke inspekcije koja će izvršiti kontrolu i izricati kaznene mere do otklanjanja utvrđenih neispravnosti i nedostatak, navodi se u saopštenju Vodovoda i kanalizacije.

Ovo Preduzeće apeluje  da vlasnici stanova  kojima se meri potrošnja vode preko podvodomera (obično se nalaze na njihovom spratu) izvrše svoju zakonsku obavezu i zamene brojila kojima je istekao baždarni rok, kako bi izbegli kaznene mere metrološke inspekcije. Na ovaj način bi JKP „Vodovod i kanalizacija” moglo da vrši obračun utroška na osnovu potrošnje, koju meri ispravan vodomer i u garantnom je baždarnom roku.

ELEKTRODISTRIBUCIJA PANČEVO: Isključenja struje za četvrtak, 20. jul

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.