OMOLJICA: Žiri festivala „Žisel“ odabrao pobednike u kategorijama film i fotografija GRAND PRIX OTIŠAO U VELIKU PLANU

15:33

19.07.2023

Podeli vest:

Ovogodišnji 53. Međunarodni festival amaterskog i video filma na temu „život sela“, ŽISEL, i 51. Međunarodni salon fotografije u Omoljici biće održani od 4. do 6. avgusta. Tim povodom žiri ovogodišnjeg festivala doneo je odluke o najboljima kojima će idueg meseca biti uručene nagrade.
Žiri u sastavu: Milorad Milinković, reditelj, Vladimir Anđelković, predsednik Centra amaterskog filma Srbije. dr Goran Matić, univerzitetski profesor i dr Marko Stojanović, muzejski savetnik u Etnografskom muzeju u Beogradu pogledao je 20 prispelih filmova i nagradio sledeće učesnike:
GRAND PRIX Festivala, autorska nagrada, kristalna vaza, diploma i 35.000 din. dodeljeni su Živomiru Mihajloviću iz Velike Plane za film DULENSKA STRAPARUJADA.
Prva nagrada, plaketa „Zlatni suncokret“, diploma i 25.000 dinara dodeljeni su Luki Stefanovu iz Pančeva za film VUMARLIK.
Druga nagrada, plaketa „Srebrni suncokret“, diploma i 20.000 dinara dodeljeni su Sandri Iršević iz Subotice za film SLAMARKE: IZRADA UMETNOSTI OD SLAME – VEZA IZMEĐU NASLEĐA, KREATIVNOSTI I ODRŽIVOSTI.
Treća nagrada, plaketa „Bronzani suncokret“, diploma i 15.000 dinara dodeljeni su Grupi autora, SAF Vranje za film KRAĐA I PREKRAĐA ZVONA.
Žiri je dodelio i specijalne, opisne i ostale nagrade.
Što se tiče žirija 51. Salona umetničke fotografije, on je pregledao 417 fotografija od 109 autora i doneo odluku da izloži 112 fotografija od 87 autora.
Nagrade su dodeljene na sledeći način:
Prva nagrada za kolekciju fotografija, plaketa „Zlatni suncokret“, diploma i 25.000 dinara, dodeljena je Zorici Petrović iz Smedereva, za fotografije: STIGLA JE PORUKA, U PROZORU, GOGA i U BOSTANU.
Druga nagrada za kolekciju fotografija, plaketa „Srebrni suncokret“, diploma i 20.000 dinara dodeljeni su Ranku Duroviću iz Novog Sada za fotografije: UČENICA, ZA NJIHOVU DUŠU I OGLEDALO.
Treća nagrada za kolekciju fotografija, plaketa„Bronzani suncokret“, diploma i 15.000 dinara, dodeljeni su Maji Stošić iz Paraćina, za fotografije: NAPUŠTENA KUĆA, JABLANICA, ŽIVOT U 10m² i CUMURANA U RESAVICI.
Žiri festivala fotografije dodelio je i Pohvale za kolekcije i Pohvale za pojedinačne fotografije.
Iz Doma kulture u Omoljici poručuju da će nagrade autorima najboljih fotografija biti uručene 4. avgusta, a nagrade autorima za film biće uručene na zatvaranju festivala 6. avgusta.
(Pančevac)

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.