PANČEVAČKI NOĆNI MARATON 29. JULA: Veliko interesovanje za tradicionalni sportski događaj

13:18

25.07.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Udruženje "Maratonci"

Pančevački noćni maraton  Udruženje „Maratonci“ će organizovati po 11. put u subotu, 29. jula, u Narodnoj bašti. Interesovanje je  veliko, ali zbog limita staze broj učesnika je ograničen na 200.

Nastupiće veliki broj rekreativaca iz više od 10 zemalja, a pre svega po prvi put će se sa početkom u 16 sati održati i Dečji maraton, koji je takođe limitiran na 150 učesnika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za dečje trke na licu mesta, od 15 sati. Svi učesnici će dobiti medalje, a oni najbolji plakete i poklone sponzora trke.

Novina je i trka na 5km, na kojoj će nastupiti oko 80 trkača, a početak ove trke predviđen je za 18 sati.

Glavne trke na 21,1 i 42,2 km startovaće, kao i svake godine do sada, u 20 sati.

Organizatori zahvaljuju JKP Zelenilo, koje je kao i svake godine do sada dalo Saglasnost i podršku na terenu oko organizacije maratona, kao i mnogobrojnim sponzorima. Pokrovitelj je Savez samostalnih sindikata grada Pančeva i Opština i Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, a ispred grada Pančeva i Turistička organizacija Pančevo i Sportski savez Pančevo.

Organizatori upućuju molbu građanima da u subotu oslobode tartan stazu kojom će se kretati trkači, ali i da vode računa da se vlasnički psi ne puštaju bez povoca, da se ne kreću biciklima stazama, da koriste trotoar izvan Narodne bašte i da ne pretrčavaju stazu bez preke potrebe. Na taj način će omogućiti da i ove godine Pančevo osvetla obraz i nastavi tradiciju dugu 11 godina, navodi se u saopštenju.

ŽELEZNIČAR STARTUJE IZ KRUŠEVCA: Važne utakmice pred pančevačkim fudbalerima

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.