FEMI KUTI DONEO AFRIČKI DUH U PANČEVO Pogledajte spektakl za pamćenje koji je priredila nigerijska zvezda sa svojim bendom! FOTO i VIDEO

11:22

26.07.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Najveća zvezda afrobita legendarni Femi Kuti u okviru svoje evropske turneje nastupio je sinoć na platou ispred Kulturnog centra Pančeva. Zajedno sa svojim bendom doneo je duh Afrike u Pančevo i razdrmao veliki broj prisutnih građana.

Radovan Đerić

Kuti je sa bendom pre Pančeva obišao Beograd Sarajevo i Banjaluku, a ovo mu je prvi put da nastupa pred pančevačkom publikom.

Radovan Đerić

Istakao je da bi se rado vratio u naš grad ako dobije poziv.

Radovan Đerić

Privilegiju da bude član Kutijevog benda dobio je Igor Vins, koji je  jedini stranac među muzičarima benda, koji potiču iz istog plemena iz Afrike.

– Ovo je posebna prilika ugostiti ovakvu svetsku zvezdu i svetski bend koji je šriom sveta na turnejama već nekoliko decenija. To je ogromna privilegija, naglasio je Vins.

Femi Kuti, nigerijski je muzičar rođen u Londonu, a odrastao u Lagosu. Najstariji je sin pionira afrobita Fele Kutija i unuka političkog aktiviste, promotera ženskih prava i nigerijskog tradicionalnog vladara Funmiliajo Renskom Kutija.

(Pančevac)

SVETSKA ZVEZDA FEMI KUTI I NJEGOV BEND ODUŠEVILI PANČEVCE: Prva stvar koju treba da znate o muzici je odakle ona dolazi! FOTO i VIDEO

NE PROPUSTITE SPEKTAKL: Najveća zvezda afrobita, Femi Kuti, večeras u Pančevu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.