KULTURNO LETO U PANČEVU: EKV tribute „Krug“ 29. jula na platou ispred Nardnog muzeja

21:56

27.07.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Dom omladine Pančevo

U okviru Kulturnog leta u Pančevu, u subotu, 29. jula, u 20 sati, na platou ispred Narodnog muzeja, nastupiće EKV tribute bend „Krug“.

Ulaz je slobodan.

Bend „Krug“ čine: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u bend došao 1991. i svirao na albumima „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na live albumu „Kao u snu“, zatim Dragiša Uskoković Ćima, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“, te na velikom broju živih svirki u to vreme – bas gitara, Nemanja Dašić, vokal i gitara, ex „Vampiri“ i Dejan Tomović Tomke, klavijature, sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko kultnih beogradskih grupa.

„Krug“ je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a, sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda.

– Održaćemo koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo. Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju  svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama – kažu članovi benda.

PANČEVAČKO KULTURNO LETO: Publika uživala u zvucima džeza, uz Tribute to Miles Davis

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.