MAKEDONCI U KAČAREVU PESMOM PROSLAVILI ILINDEN: Posetioci uživali u nastupu Pevačke grupe „Toše Proeski“ FOTO I VIDEO

21:37

01.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Udruženje Makedonaca „Vardar“ iz Kačareva, tradicionalno organizuje proslavu Ilindena 1. avgusta. Ove godine posetioci su bili u prilici da uživaju u tradicionalnim makedonskim pesmama u izvođenju Pevačke grupe „Toše Proeski“.

– Pevačka grupa „Toše Proeski“ izvešće neke od najlepših makedonskih tradicionalnih pesama. Nedavno su se vratili iz Ohrida, gde su imali nastupe, tako da su uvežbani i verujem da će publika uživati. Takođe, za dobru atmosferu tu su i muzičari Stevan Sekulić i Dragan Stanoevski – rekao je za Pančevac Sima Najdovski, predsednik Udruženja „Vardar“ iz Kačareva.

Priređena je i izložba fotografija „Kačarevo i Kačarevci kroz vreme“, koja je okupila mnogobrojne meštane. Kako su nam rekli, izložene fotografije pobudile su nostalgiju za minulim vremenom i ljudima koje su poznavali.

Pančevac

– Kačarevo je multinacionalna sredina, a ova izložba je dokaz o suživotu u slozi svih nacionalnih zajednica. Izuzetno mi je drago što je ova izložba veoma posećena. Ljudi  emotivno reaguju kada vide nekog svog bližnjeg ili se prisete nekog događaja iz svoje mladosti – objašnjava Najdovski.

Pančevac

Organizator događaja je Udruženje „Vardar“ iz Kačareva uz podršku Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji i Doma kulture Kačarevo.

SJAJNO FANK VEČE U PANČEVU: Publika uživala u nastupu benda Žuta kamila fank jedinstvo

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.