UPOZNAJTE TENISERKE DUŠICU POPOVSKI, LUNU VUJOVIĆ I ENU ILIĆ: Bodrimo naše teniserke do 14 godina na Svetskom prvenstvu u Češkoj VIDEO

11:50

08.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Mnoge devojčice sanjaju da na velikim takmičenjma ostvare velike rezultate i osvoje medalje. Ovaj san dosanjale su članice ženske teniske reprezentacije Srbije do 14 godina Dušica Popovski, Luna Vujović i Ena Ilić.

Dušica Popovski je Pančevka koja je zahvaljujući ljubavi oca prema tenisu već u 5 godini počela da se bavi belim sportom. Ove godine stigla je do finala na Evropskom prvenstu, a igrala je i na Vimbldinu.

-To je grend slem do 14 godina, jedan od najvažnijih turnira. Doživljaj je bio izuzetan, naročito što sam prvi put igrala na travi i što sam mogla da vidim cetralni teren i ceo taj prostor. Na Evropskom prvenstu sam ušla u finale, bilo je i prvi put da obe teniserke iz Srbije igraju finale. Stvarno je bilo super, rekla je za TV Pančevo  Dušica Popovski članice reprezentacije Srbije.

 

Pritnscreen/TV Pančevo

Luna Vujović igrala je u dva finalna meča, na Vimbldonu i na Evropskom prvenstu u Češkoj. Ova mlada Novosađanka dva puta se popela na najviše postolje.

Jako je lep osećaj i to je motivacija da se radi još jače. Nadam se da ću useti da ostvarim uspeh i na pravom Vimbldonu. Na Evropskom prvenstu je bilo 128 devojčica iz cele Evrope, koje sve jako dobro igraju, tako da je bila jaka konkurencija. Srećna sam što sam uspela da igram sa drugaricom iz svoje države. Meni to nije bilo teško jer se mi dobro poznajemo i na terenu nismo drugarice, već rivalke, rekla jeLuna Vujović – članica reprezentacije Srbije .

Najmlađa članica reperezentacije, 13 – to godišnja Ena Ilić dolazi iz Kragujevca i do sada je u više navrata osvajala titule na državnim prvenstvima. Ističe da voli tenis jer je induvidualni sport, u kome sve zavisi od igrača ,rekla je Ena Ilić – članica reprezentacije Srbije.

Prlep je osećaj biti vicešampšion Evrope, pogotovo sa ovakvim timom. Međutim meni nije prvi put da sam u reprezentaciji. Bila sam član reprezentacije do 12 godina, uzela sam titulu državnog prvaka do 10 godina, 12 i sada do 14 godina. Svew svoje ciljeve do sada sam ostvarila. Sledeći cilje mi je da ostvoji pojedinačno Evropsko prvenstovo, kao Luna.

Ove devojčice trenutno su na Svetskom prvenstvu u Češkoj gde će pokušati da ostvare zapaženi rezultat i stignu do finala među članicama 12 zemalja. Dosadašnji uspesi „obećavaju“ dobar plasman i na ovom takmičenju u češkom gradu Prostejovu.

Mislim da imamo velike šanse da uspemo, tamo dolaze najbolji igrači iz celog sveta, nadam se da ćemo proći što dalje,  rekla je Dušica Popovski .

Ima dosta odricanja, kao što je druženje sa drugarima, ja u svoje slobodneo vreme idem na školske časove, idem na tenis, kondiciju i tenis. Podrška porodice je najvažnije, mene veoma podržava moja baka, koja mi pred svaki meč šalje pozitivnu energiju.

Selektorka reprezentacije za devojčice do 14 godina Silvija Hegediš izuzetno je ponosna na uspehe svojih devojčica. Ona ističe da Srbija dugo nije imala ovako uspešnu generaciju.

Njih dve su dobile poziv za Vimbldon, to ne dobijaju sva deca, to je uzrast do 14 godina, a to se dešava na Vimbldonu unazad oko dve godine. To im je prvo iskustvo na travi, veliki uspeh, pogotovu što su deca sa putovanja otišla na travu na Vimbldon, osvojile ga. Dušica je igrala u polufinalu, a Luna je u finalu osvojila trofej. Ovo je generacija koja se dugo nije pojavila, treba da obratimo pažnju na njih, Teniski savez je stao iza njih, da im pomogne koliko može da deca ostvare uspehe za reprezentaciju ali i pojedinačno rekla je Silvija Hegediš, selektroka reprezentacije Srbije za devojčice do 14 godina.

Ipak sezona za Dušicu, Lunu i Enu se ne završava sa Svetskim prvenstvom. One će do kraja godine svoje umeće u igranju tenisa pokazati i na velikom broju turnira.

(Pančevac/TV Pančevo)

INICIJATIVA NAVIJAČA DINAMA 1945: U čast velikana da stadion ponese ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala- Moša Marjanović!

BIO JE PANČEVAČKI MARATON, A OVO SU POBEDNICI: Najmlađi pobednik Mila Kostić (do 5 godina), a najstariji Vlado Stevanović (89)! Slede prijave za trku u oktobru u Pesku

MALIŠANI SMEHOM ISPUNILI DOM KULTURE U JABUCI: Premijerno odigrana predstava „Moj deda roker“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.