GRADSKA MENADžERKA MAJA VITMAN: Godina infrastrukturnih investicija! Sve protiče po planiranoj dinamici!

14:26

14.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica
Strateški postavljeni ciljevi Grada Pančeva bazirani su na ekonomskom i infrastrukturnom razvoju kao temelju svih investicija koje se uspešno sprovode u gradu i svim naseljenim mestima.
Sve protiče po planiranoj dinamici, pa je i ova godina u znaku kontinuiteta velikih infrastrukturnih investicija. U prethodnom preseku pričali smo s gradskom menadžerkom Majom Vitman o značaju ulaganja, o ličnom kontaktu i saradnji s građanima koji su uvek raspoloženi da se uključe, o prioritetima koje je gradska vlast stavila pred sebe, o važnosti saradnje sa svim mesnim zajednicama i celokupnim komunalnim sektorom i o Planu razvoja za period od 2022. do 2028. Ovo je nastavak tog razgovora.
Gradska menadžerka Maja Vitman na početku podvlači da je sve ovde navedeno strategija koja se naslanja na politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodaje da su svi oni koji su uključeni u realizaciju projekata ponosni na sve što su uradili i na sve ono što je, planski, već u budžetu Grada za 2023.
– Kada govorimo o najznačajnijim investicijama, poput prošle godine završenih radova prve faze rekonstrukcije Potamišja ili Ulice cara Lazara, svakako moramo napomenuti završetak četvrte faze uređenja centralnog Gradskog parka. U toku avgusta radovi će biti završeni kompletno, iako je ovaj prostor već 99 odsto uređen i predat na korišćenje građanima. Drago nam je da se ovde odvija „Letnji program” i da svi koji ga posećuju ili učestvuju u njemu imaju izuzetno pozitivne komentare. Pokazalo se da smo hortikulturu solidno rešili, iako je bilo raznih kritika i sumnji. Uvođenje „pop-ap” sistema zalivanja bilo je prava stvar i nastavićemo ovakva ulaganja – kaže Maja Vitman.
Prema njenim rečima, projekat javno-privatnog partnerstva fantastično se pokazao i jedan je od najboljih strateški dugoročnih projekata koje Grad sprovodi.
– Upravo zahvaljujući tom projektu u toku su radovi na rekonstrukciji Ulice Svetozara Šemića – produžetka ulica Svetog Save i Železničke. Završen je prvi sloj asfalta sa obostranim trotoarima, izvedeni su radovi na vodovodnoj, fekalnoj i kišnoj kanalizaciji u Železničkoj i u produžetku Ulice Svetog Save, do kružnog toka koji je trenutno u izgradnji. U toku su radovi na izgradnji Ulice Svetozara Šemića. Od podzemnih instalacija urađena je vodovodna mreža i atmosferska kanalizacija. U naredne dve nedelje biće završeni radovi na trotoarima i postavljeni ivičnjaci duž ulice, kao i na kružnom toku. Do kraja avgusta, shodno vremenskim uslovima, trebalo bi da prvi sloj asfalta bude i ovde urađen. Konačan završetak radova planira se do kraja oktobra – najavljuje gradska menadžerka.
Maja Vitman kaže da je najizazovnija za rad Ulica bratstva i jedinstva u Vojlovici. Ovde su radovi započeti prošle godine i zbog svoje problematike i guste naseljenosti podeljeni su u dve faze. U toku prethodnog meseca završeno je asfaltiranje prvog sloja asfalta od Ulice Janka Čmelika do Grobljanske, u dužini od 700 metara, sa izvedenim radovima na javnom osvetljenju i obostranim pešačkim stazama, kao i parkinzima gde god je to bilo moguće.
– Budući da je upravo ovaj deo bio i nešto komotniji za rad, jer ima nešto veću širinu od ulaska u ulicu iz pravca Ulice 7. jula, postoji i više parking-mesta nego što će ih biti u drugom delu. Radovi u okviru druge faze krenuli su od Ulice Janka Čmelika, a biće završeni do kraja godine, kako smo i obećali našim sugrađanima koji žive ovde. Naime, ova ulica je najzahtevnija od svih koje smo radili, ali u saradnji s građanima i usaglašavanjem na terenu radovi prilično dobro napreduju. Verujem da su građani zadovoljni asfaltom koji su dobili, ali i izgradnjom kišne kanalizacije, jer je bilo gotovo nemoguće kretati se ulicom u toku kišnih dana ili velikih snežnih padavina: nije bilo čestitog asfalta, a trotoari su bili ili kompletno devastirani ili ih nije ni bilo, a biće kompletno uređeni u drugoj fazi – naglašava gradska menadžerka.
Maja Vitman je ovim putem želela da zahvali svima koji su se na vreme, u skladu sa obaveštenjima i sugestijom investitora, javili za uvođenje gasa. Takođe, ne želi da dođe do neke zabune, pa objašnjava da je, s obzirom na to da je ulica prilično uska i nije bilo mogućnosti za izmeštanje, javno osvetljenje moralo da ostane na trotoarima, kao što je bilo i do sada. Dužina predmetne rekonstrukcije Ulice bratstva i jedinstva je 1.365 metara.
(Pančevac/S. Trajković)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.