SASTANAK TET-A-TET U ATINI Vučić Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim! Veoma važni sastanci u Atini o evropskoj perspektivi, očekuje se dodatna pomoć ZB

09:24

22.08.2023

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeav

ATINA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet.

„Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba“, napisao je Vučić na Instagam nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić se sa Zelenskim sastao u Atini, gde je sinoć prisustvovao neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana.

Govoreći o sastanku sa evorpskim čelnicima i sastanka u „u četiri oka“ sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, Vučić je rekao da su to bili veoma važni sastanci i da se očekuje dodatna novčana pomoć zemljama Zapadnog Balkana.

Vučić je rekao da su na tom skupu predstavnici tzv. zapadnobalkanske šestorke, kao i „Penković, bugarski i rumunski premijer, predsednica Moldavije Maja Sandu i Zelenski, Šarl Mišel i Ursula fon der Lajen. To je za nas ogromna prilika da razgovoramo sa evropskim čelnicima i razmenimo sva druga iskustva o evropskom putu naših zemalja i sagledamo gde je budućnost. To su bili neformalni, ali svakako ne nevažni razgovori, već naprotiv“, istakao je Vučić u izjavi za srpske medije.

Kazao je da je upravo završio sastanak sa Zelenskim i da mu predstoje sastanci sa Jakovom Milatovićem i grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom oko podneva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.