30. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA PANČEVA: Pred odbornicima više od 40 tačaka dnevnog reda! FOTO

12:06

24.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Sednica Skupštine grada Pančeva, 30. u ovom sazivu, počela je danas u 10 časova, gde je usvojen redovni dnevni red, koji se sastoji od više od 40 tačka.

Među njima su aneksi ugovora o javno-privatnim partnerstvima u vezi s održavanjem putne infrastrukture i modernizacijom javnog osvetljenja, izmene odluka o rešavanju zahteva građana za naknadu štete usled ujeda napuštenih pasa i mačaka i o držanju domaćih životinja, dopune ovogodišnjih programa rada i finansijskih planova javnih preduzeća i
ustanova kulture, kao i predlozi za donošenje onih za sledeću godinu.

Milan Šupica

Najvažnije teme su odluke o izmenama i dopunama planova generalne regulacije (PGR), koje su pripremili stručnjaci JP-a „Urbanizam”.

Milan Šupica

Gradska menadžerka Maja Vitman istakla je u okviru tačaka koje se tiču finansiranja i izgradnje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada na značaj projekta javno-privatnog partnerstva.

– Jedan od najznačajnijih projekata u koji je ušao Grad Pančevo odnosi se na javno-privatno partnerstvo vezano za rekonstrukciju i modernizaciju puteva, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Radovi se privode kraju i očekujemo da do kraja godine završimo sve značajne radove koji se odnose na rekonstrukciju predmetnih ulica. koje smo zadali projektom javno-privatnog partnerstva.

Milan Šupica

Posebno je istakla značaj Ulice Svetozara Šemića, produženja Ulice Svetog Save, kao i Železničke ulice. Takođe, Vitman je naglasila i kako uskoro treba da krenu radovi na novoj autobuskoj  stanici u gradu.

Milan Šupica

Odbornik SRS Petar Jojić imao je repliku na izlaganje menadžđerke grada, jer se, prema njegovim rečima, dugo čeka na Ulicu Marka Kulića, Takovsku i Ulicu Dimirija Tucovića, za koju je, kako kaže, bilo rečeno da će biti odmah rekonstruisana.

Maja Vitman u nastavku mu je odgovorila da razume da ga to tišti, ali i da Grad ne može samoinicijativno ući u radove, već da sve mora biti po zakonskim propisima, koji nekad, kao u ovom slučaju, iziskuju malo više vremena.

Sednica je u toku.

(Pančevac)

GRADSKA MENADžERKA MAJA VITMAN Do kraja godine biće završena druga faza radova na keju, postavljena nova kompozicija voza, osvetljenje i dečije igralište! 300 novih stabala

MAJA VITMAN ZADOVOLJNA RADOVIMA NA REKONSTRUKCIJI ŠEMIĆEVE ULICE: Za građane je ovaj potez od velikog značaja! Evo šta će sve biti izgrađeno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.