BANATSKO NOVO SELO DOBIJA SVOJ VRTIĆ Roditelji više neće morati da vode svoju decu u okolna mesta čiji su predškolske ustanove prebukirane

16:38

25.08.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Roditelji iz Banatskog Novog Sela od ove jeseni moći će da odahnu, jer će u svom selu najzad dobiti vrtić i više neće morati svoju decu da vode u Pančevo i u susednu opštinu Alibunar čije su predškolske ustanove već prebukirane. 

U Osnovnoj školi ”Žarko Zrenjanin” u toku je rekonstrukcija jednog objekta koji će moći da primi 50 mališana uzrasta od 3 do 6 godina. Menadžerka grada Maja Vitman obišla je radove koji će biti završeni do početka oktobra:

– Naša gradska uprava nastavlja da ulaže u obrazovanje. Po modelu adaptacije vrtića u Dolovu i ovde ćemo omogućiti upis novih 53. mališana i nećemo više morati da izdvajamo sredstva za boravak dece u Vladimirovcu. Ovde sad rušimo dve svlačionice i pregrađujemo ih i pravimo dva nova prostora, takođe gradi se soba za izolaciju, obnavlja se ostava u priručnu kuhinju, a pravimo i nove prolaze do novih toaleta za decu. Menja se kompletna stolarija, a gipskartonskim pločama spuštamo plafone tako da će ovo biti jedan prijatan i funkcionalan prostor za decu. Ono što je važno objekat se nalazi uz školsko dvorište, tako da će i to uticati na bržu i bolju adaptaciju dece na školske dane koji su pred njima – istakla je Maja Vitman.

Radovan Đerić

Novi vrtić biće savremeno opremljen i biće uklopljen u nove metode rada sa najmlađima u skladu sa strategijom reforme koja podrazumeva uvođenje novih osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a koje je simbolično nazvano „Godine uzleta”:

Pančevac

– Ono što je najvažnije roditelji iz našeg sela dobiće u svom mestu jedan savremen objekat za smeštaj dece i više neće morati da gube vreme i novac prilikom odvođenua dece pre posla u vrtić, jer sad će ga imati i u svom selu. Zahvaljujemo se zbog toga Gradskoj upravi Pančeva koja je imala razumevanja za naše potrebe i koja nam je prošle godine već pomogla prilikom rekonstrukcije gasne kotlarnice-istakao je Manuel Blaž, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin.

Radovan Đerić

Vrednost ovih radova je 13 miliona 594 hiljade dinara.
(Pančevac/G.J.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.