MIROVIĆ OBIŠAO RADOVE U OPOVU I KOVAČICI: Nova sportska hala u Crepaji biće u funkciji u naredna dva meseca

14:46

31.08.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji ulica na teritoriji opština Opovo i Kovačica, kao i završne radove na izgradnji sportske hale u Crepaji.

„Prema izjavama izvođača radova, ostaje da se postavi parket i uradi još deo radova iz završne faze tako da ćemo u naredna dva meseca imati halu u kojoj se prema standardima mogu odigravati utakmice u svim sportovima. Ovo je još jedan projekat koji će omogućiti kvalitetnije uslove za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom, kao i razvoj školskog sporta“, izjavio je Mirović.

Za finansiranje druge faze projekta izgradnje hale u Crepaji Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila gotovo 229,3 miliona dinara.

Pokrajinska vlada

Reč je o sportskoj hali površine 2.040 kvadratnih metara, za 270 gledalaca, koja je nadograđena na objekat Osnovne škole „Sava Žebeljan“. U delu tople veze sa školom biće postavljena nova krovna konstrukcija i nove krovne obloge.

Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju i rehabilitaciju 18 ulica na teritoriji opština Kovačica i Opovo, u dužini oko sedam kilometara, izdvojila ukupno 80 miliona dinara. Reč je o ulicama u naseljenim mestima Debeljača, Crepaja, Padina, Kovačica, Baranda, Sefkerin, Sakule i Opovo.

Pokrajinska vlada

„U više od 30 gradova i opština traje rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica. Radimo u rokovima i prema kvalitetu i standardu, a na terenu sam video zadovoljne građane“, izjavio je Mirović.

Predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik rekao je da se projekti na teritoriji te opštine realizuju zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade.

„Primer su projekti u oblastima saobraćajne infrastrukture i sporta. Ove jeseni planiramo realizaciju infrastrukturnih projekata u svim naseljenim mestima opštine Kovačica“, naveo je Hrubik.

Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov izjavio je da je rekonstrukcija i rehabilitacija ulica jedan od prioriteta te opštine.

„Naša opština ima ograničena finansijska sredstva i bez podrške Pokrajinske vlade mi ne bismo mogli da realizujemo investicije“, istakao je Markov.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

POKRAJINSKA VLADA NASTAVLJA SA ULAGANJEM U SPORTSKU INFRASTRUKUTRU: Mirović najavio i završetak izgradnje sportske sale u Crepaji do kraja godine

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.