ODRŽANA 24. ŠTRUDLIJADA U DOLOVU Manifestacija okupila mnoštvo posetilaca i važnih zvanica

21:37

02.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Svake prve subote u septembru, Dolovo se tradicionalno pretvara u centar dešavanja, jer tada se održava čuvena „Štrudlijada“ – događaj koji je postao neodvojiv deo ovog mesta i njihov ponos.

Glavni događaj manifestacije pod nazivom „Dani štrudle“ okupio je mnoštvo izlagača i strastvenih ljubitelja ove ukusne poslastice. Među poznatim gostima bila je i gradska menadžerka Pančeva, Maja Vitman, koja je izrazila zadovoljstvo što tradicija Štrudlijade opstaje već mnogo godina i pohvalila dolovačku štrudlu i na svom zvaničnom Instagram profilu.

Printscreen

Proslavi je prisustvovala i Marija Jević, gradska većnica za kulturu i omladinu, koja je istakla koliko su manifestacije poput ove važne za očuvanje naše kulture i tradicije.

Printscreen

Štrudli je teško odoleti, i to je svima danas bilo jasno. Dvadeset četiri udruženja iz raznih delova zemlje s ponosom su predstavila svoju verziju ove tradicionalne poslastice. Pored štrudli, posetioci su mogli da uživaju i u raznovrsnim domaćim proizvodima i ručnim radovima.

Pančevac

Organizator ovogodišnjeg okupljanja ponovo je bilo Udruženje žena „Dolovke“. Predsednica ovog udruženja, Katica Smiljković, napomenula je da ova godina nije bila u znaku takmičenja, već popularizacije starih jela i kolača, a to će biti prioritet i u budućnosti.

Printscreen

Za sve posetioce, priređen je bogat kulturno-umetnički program, a „Dolovke“ su obećale da će naredne godine biti još iznenađenja.

Tokom dana upriličena je i dodela zahvalnica važnim gostima, uključujući menadžerku grada Pančeva Maju Vitman, gradsku većnicu za kulturu Mariju Jević i Regionalnu radio-televiziju Pančevo.

(Pančevac)

SUTRA U PANČEVU 8. PO REDU DUATLON Evo koji deo grada će biti zatvoren za saobraćaj

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.