NOVI PROSTOR ZA DVE VRTIĆKE GRUPE U BANATSKOM NOVOM SELU 50 mališana od oktobra neće morati svakodnevno da putuju van svog mesta

10:18

04.09.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić
Osnovna škola „Žarko Zrenjanin” u Banatskom Novom Selu dobija novo ruho: u toku je rekonstrukcija dela zgrade za potrebe otvaranja vrtića. Grad Pančevo je iz budžeta za ove radove namenio preko trinaest miliona dinara. Cilj je da deca mlađeg uzrasta ne moraju svakodnevno da putuju u Vladimirovac ili Pančevo kako bi provela vreme u vrtiću dok su im roditelji na poslu, već da imaju mogućnost da se igraju i da uče s vršnjacima u svom mestu.
U društvu članova MZ Banatsko Novo Selo i direktora OŠ „Žarko Zrenjanin” Marinela Blaža gradska menadžerka Maja Vitman bila je prošle nedelje na licu mesta kako bi stekla uvid u stanje na terenu i pružila podršku izvođačima radova. Obraćajući se novinarima, ona je rekla da će „problem roditelja iz Banatskog Novog Sela čija deca idu u vrtić, a koji su do sada morali da ih odvode do Vladimirovca ili Pančeva, biti u oktobru rešen”.
– Lokalna samouprava je izdvojila trinaest i po miliona dinara za rekonstrukciju dela zgrade OŠ „Žarko Zrenjanin”. U toku su radovi na adaptaciji prostora škole za boravak pedeset mališana uzrasta od tri do šest godina. Radi se o prostoru od 300 kvadratnih metara koji će biti adaptiran za dve vrtićke grupe. Bavili smo se i analizom dece rođene u poslednje četiri godine i utvrdili da je potrebno pedeset mesta u vrtiću – rekla je Maja Vitman.
Gradska menadžerka je objasnila da su srušene dve postojeće svlačionice, te da će biti napravljeni toaleti i osposobljene dve sobe za svakodnevni boravak dece. Vrtić će imati i sobu za izolaciju i kuhinju za distribuciju obroka – sve da bi se dobio adekvatan prostor za boravak 50 mališana.
Direktor škole Marinel Blaž siguran je da će, pošto adaptacija bude bila završena, ovo predstavljati veliku olakšicu za roditelje, koji će svoju decu predškolskog uzrasta moći da ostave u adekvatnom prostoru u svom mestu.
– Za našu školu i naše mesto ovo je nešto izvanredno. Zahvalio bih Gradu Pančevu što su njegovi čelni ljudi uvideli koliko je za našu decu i roditelje važna ovakva ustanova. Roditelji jedva čekaju vrtić u svom mestu – podvukao je Blaž.

Radovan Đerić

Nadovezala se Maja Vitman rekavši da, ako prostor koji se trenutno adaptira ne bude zadovoljavao potrebe Banatskog Novog Sela za mesta u vrtiću, postoji mogućnost za adaptaciju drugog dela objekta. Dodala je:
– Grad Pančevo nastavlja ulaganja u obrazovanje. Samo prošle godine u OŠ „Žarko Zrenjanin” uloženo je više od sedamnaest miliona dinara: gasna instalacija kotlarnice sada je funkcionalna i instaliran je bezbednosni sistem koji se odnosi na dojavu i zaštitu od požara; zaštićene su i ove nove prostorije.

Pančevac

Rekonstrukcija dela zgrade namenjenog za potrebe vrtića biće gotova u oktobru. I, kako je neko od prisutnih primetio, boravak mališana u vrtiću u sklopu osnovne škole olakšaće im i polazak u prvi razred, jer će to za njih biti samo prelazak iz jedne prostorije u drugu, tj. sredina će im već biti poznata.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.