PODELA PENZIONERSKIH KARTICA U PANČEVU POČEĆE OVIH DANA Korisnici će biti obavešteni putem SMS-a

14:05

04.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Podela penzionerskih kartica u Pančevu počeće ovih dana, o čemu će korisnici biti obavešteni putem SMS-a, a korišćenje kartica će početi 1. oktobra.

Penzionerske kartice omogućiće penzionerima kupovinu ili plaćanje usluga po znatno povoljnijim uslovima od 1. oktobra, a preuzimanje kartica će se sprovoditi sukcesivno kako budu pristizale u filijalu PIO fonda u Pančevu.

Tanja Vergić Topić, direktorka Filijale PIO fonda za RTV Pančevo je izjavila da se PIO Fondu do sada prijavilo više od 730 hiljada penzionera za penzionerske kartice.

„Korisnici penzionerske kartice nove generacije trebalo bi da sačekaju da dobiju poruku kada i gde će preuzeti svoju karticu i tek onda da dođu po nju. To kažem, jer imamo dosta korisnika koji dolaze i traže kartice iako ih još uvek nismo dobili i onda obezbeđenje ima dosta posla da objasni da kartice još ne uručujemo. Očekujem da to bude ovih dana. Dobijaćemo po 250, 300 kartica i kada korisnik kartice dobije obaveštenje na broj telefona koji je ostavio prilikom prijave na taj telefon stiže informacija iz Beograda, tek kada dobije tu informaciju može da dođe po svoju karticu“, objasnila je Tanja Vergić Topić.

Pančevac

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko je već penzioner ili će to tek postati može podneti zahtev za izdavanje kartice u filijalama fonda ili pošta, a može i elektronski da se prijavi, na sajtu PIO Fonda.

„Do sada je na teritoriji Srbije potpisano oko 400 sporazuma i toliko je još u pripremi i da naglasim da penzionerska kartice gde god da je izdata može da se koristi na teritoriji cele Srbije. Nema ni vremensko ni prostorno ograničenje. Prijava za kartice nema vremensko ograničenje i sadašnji korsnici penzija mogu da apliciraju za karticu i ubuduće i ne samo oni već svi oni koji su u sistemu isplate PIO Fonda, svi imaju pravo na penzionersku karticu nove generacije“, kaže Tanja Vergić Topić.

U PIO Fondu napominju da je neophodno pripremiti i određenu dokumentaciju kada se bude dolazilo po penzionersku karticu.

„Poželjno je da prilikom dolaska penzioneri fotokopiraju ličnu kartu ili je odšatampaju ako je lična karta sa čipom, zato što će ona biti deo dosijea o izdavanju penzionerskih kartica uz ostalu dokumentaciju i izjavu koju potpisuje. Pozivam ovom prilikom sve korisnike da budu priprmeljeni kada budu dolazili po kartice“, objasnila je Tanja Vergić Topić.

Penzionerske kartice počeće da se koriste 1. oktobra i poboljšaće materijalni položaj penzionera, jer će imati brojne pogodnosti i popuste prilikom kupovine raznih roba i korišćenje usluga.

(Pančevac)

PANČEVCI, STIŽU PENZIONERSKE KARTICE! Evo od kog datuma će moći da se koriste

KOMPANIJA AUTO CENTAR ZOKI UVEK UZ NAROD I PANČEVO: Potpisan ugovor za penzionerske kartice između PIO Fonda i kompanije Auto centar Zoki FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.