VAŽNO OBAVEŠTENJE IZ PIO FONDA Učenici koji koriste porodične penzije da dostave potvrde do 22. septembra!

11:02

07.09.2023

Podeli vest:

pexels

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (fond PIO) saopštio je danas da je do 22. septembra rok do kada učenici koji koriste porodične penzije, a stariji su od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti.

Studenti potvrde o školovanju moraju da dostave tokom oktobra.

Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija.

Ukoliko potvrde o školovanju budu dostavljene posle 22. septembra, korisnicima porodičnih penzija biće obustavljena isplata za septembar, a pripadajuća penzija će im biti isplaćena uz oktobarsku penziju početkom novembra.

Učenici imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20 godina života, a studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26. godine, podseća fond PIO.

(Pančevac)

 

60+ ZDRAVA ISHRANA U TREĆEM DOBU: Manje hrane, više hranljivih namirnica i ŠETATI, TRČATI, VEŽBATI!

DR DAFINA RISTIĆ Ponavljanje hipertireoze zahteva operaciju! Žene sa hipertireozom često se napadno oblače i šminkaju. Sve je „hiper”, kako i naziv kaže!

ŽIVOTNA PRIČA GLUMICE NATAŠE BALOG Granice ne postoje. Nikako ne slušajte one koji vam kažu da je za nešto kasno! Evo kako je Nataša uspela

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.