FEJZBUK INICIJATIVA, PANČEVKA ZOVE: Hajde sami da uredimo DUDARU! Spasimo Goranski park od propadanja!

11:44

08.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Post Pančevke na Fejsbuku ponovo je pokrenuo priču o zapuštenosti Goranskog parka u Pančevu, poznat i pod imenom Dudara. Taj park je po mnogo čemu specifičan i istorijski važan za naš grad. Trenutno se nalazi u nezavidnom stanju, ali, kako kažu iz JKP Zelenilo, želja za ulaganjem i rekonstrukcijom je prisutna, što povrđuje apliciranje za sredstva koja su podneta u januaru. Goranski park se nalazi između stambenih naselja „Tesla“ i „Misa“, a nedaleko od naselja Kotež. Na samom rubu parka smeštena je železnička stanica „Predgrađe“ koja ga odvaja od bare „Peskana“ i sportskog centra „Mladost“.

„Goranski park, podigli gorani pre pola veka. U njemu su zasađene retke biljne vrste. Prolazio je kroz periode zapuštenosti i obnove. JKP Zelenilo je zaduženo za njegovo održavanje. Korov od pola metra, bolesno drveće, slomljene klupe koje su od njegovog nastanka. Oaza blizu tri naselja je zapuštena. A tako bi bilo lepo provoditi vreme i rekreirati se na ovom mestu koje me podseća na našu čuvenu Narodnu baštu. Ako treba volontirati, pridružiti se goranima, ima nas dovoljno. Spasimo Goranski park od propadanja!“, napisala je naša sugrađanka na Fejsbuk grupi Pančevci.

Facebook/Pančevci

Mnogi Pančevci su u komentarima podržali njenu incijativu i spremni su da volonterski urede ovaj park. Kako kažu skoro svaki dan prolaze pored parka, sednu i odmaraju jer je divna oaza drveća, ali je totalno zapušteno.

„Tako nam treba zelenila i kiseonika. Apelujem na JKP Zelenilo da ga sredi pod hitno!“, stoj u jednom postu.

U drugom je kratko napisano: Priključujem se akciji sređivanja. Objavitikada je akcija.

Očigledno, naši sugrađani su izgubili strpljenje i ne mogu da čekaju da JKP Zelenilo preduzme akciju sređivanja Goranskog parka.

(Pančevac)

NAPUŠTENI BISER PANČEVA Specifičan i istorijski važan GORANSKI PARK bi uskoro mogao ponovo da zasija! FOTO i VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.