PRUŽANJE PRVE POMOĆI NE POZNAJE STAROSNE GRANICE: Veliki broj Pančevaca prisustvovao javnom času Crvenog krsta FOTO

14:26

08.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Povodom Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Pančevo organizovao je javni čas u Gradskom parku. Brojni mališani, učenici pančevačkih škola, ali i svi zainteresovani sugrađani, bili su u prilici da savladaju osnovne veštine pružanja prve pomoći.

Pančevac

– Javni čas je bio namenjen svim uzrastima, jer i samo pružanje prve pomoć ne poznaje starosne granice. Veoma je značajno da svaki pojedinac savlada osnovne veštine prve pomoći, jer na taj način može nekome spasiti život. Decu bi trebalo od najranijeg uzrasta  učiti humanim vrednostima i kako nekome mogu pomoći – rekla je za Pančevac Jelena Trifunović, stručna saradnica u Crvenom krstu Pančevo.

Na pet punktova  volonteri Crvenog krsta su kroz interaktivni rad pokušali da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći, kako za pojedinca, tako i za društvenu zajednicu.

Pančevac

– Naši najmlađi sugrađani su danas razgovarali sa volonterima i popunjavali bojanke, ali i naučili kako pristupiti nekome ko je povređen. Starijima je prikazan postupak oživljavanja, kardiopulmonalne reanimacije, kao i primena eksternog defibrilatora za oživljavanje – objasnila je Trifunović.

Pančevac

Ove godine Svetski dan prve pomoći obeležava se 9. septembra. Tema obeležavanja je „Prva pomoć u digitalnom svetu“, te je u okviru javnog časa promovisana internet aplikacija, koja može pomoći prilikom savladavanja osnovnih veština prve pomoći.

Pančevac

ELEKTRODISTRIBUCIJA PANČEVO: Isključenje struje za subotu, 9. septembar

(Pančevac)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.