SJAJNE VESTI ZA NAŠEG KOŠARKAŠA: Boriša Simanić će moći da nastavi da se bavi košarkom

15:36

12.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Hirurg Dragan Radovanović izjavio je danas za Tanjug da košarkaš Boriša Simanić ima sve šanse da nastavi da se bavi sportom, samo je potrebno da prođe vreme da njegove rane od operacije zarastu, kako bi on mogao da ima pojačanu fizičku aktivnost.

– Dobro je podneo put. U Manilu su došli anesteziolog i anestetičar iz moje bolnice ‘Dragiša Mišović’, i zajedno sa njim smo bili u tom delu aviona – rekao je hirurg.

Kako je objasnio, preduzete su sve neophodne mere da tokom puta budu praćeni svi važni parametri koji su bitni za praćenje tokom leta na tim velikim visinama i promenama parcijalnog pritiska i kiseonika u takvim situacijama i dodao da oporavak ide lepo, što je još važnije.

Radovanović kaže da se Simanić trenutno nalazi u bolnici iz preventivnih razloga kako bi se uzeli svi parametri koji su neophodni za procenu aktivnosti i funkciju bubrega, ali je istakao da, čim je Simanić mogao da podnese ovako veliki put, sigurno je da je on značajno oporavljen.

– Postoji dosta primera gde su se sportisti uspešno bavili sportom imajući samo jedan bubreg, bilo da su rođeni sa jednim bubregom ili da su imali transplantaciju bubrega kao što je slučaj košarkaša Alonzo Morninga – istakao je on.

Smatra da Simanić ima sve šanse da nastavi da se bavi sportom, ali da je neophodno da prođe vreme, da njegove rane od operacija zarastu kako bi on mogao da ima pojačanu fizičku aktivnost, i takođe da desni bubreg preuzme svoju funkciju u punom kapacitetu, da zameni drugi bubreg i da mu omogući bavljenje sportom.

– Povrede u takvom sportu su sastavni deo i mi ni ne objavljujemo sve povrede iz prostog razloga što objavljujemo one povrede koje sprečavaju igrače da igraju i da se takmiče. Naravno, ima uvek dosta povreda, dosta prolaznih nekih opštih zdravstvenih poremećaja koje mi saniramo. Kada bismo mi objavili šta sve imaju igrači i čime se mi sve bavimo tokom jednog turnira, to bi zaista bilo dosta, ali to je sastavni deo vrhunskog sporta koji je sve, samo nije zdrav – objasnio je Radovanović.

BORIŠIN OSMEH PODRŠKE „ORLOVIMA“ IZ BOLNICE Simanićeva poruka ujedinila ekipu i doprinela plasmanu u polufinale

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.