ZABORAVLJENO POVRĆE ČIJE BENEFITE MNOGI ZANEMARUJU: Ovo je biljka koja bi trebalo da postane nezaobilazan deo vaše trpeze

21:46

12.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Bamija je jedna od najstarijih namirnica, a prema nekim podacima u ishrani su je upotrebljavali i pre 3500 godina, posebno Egipćani su je obožavali.

Ova biljka je na prvom mestu bogata vitaminom C, vitaminom K i folatima. Pored toga sadrži zavidnu količinu vlakana od velike važnosti za dobru probavu i stabilizaciju šećera. Zbog toga što je veoma bogata mineralima i vitaminima vrlo je bitan unos ovog povrća za opšte zdravlje organizma.

Sigurni smo da će postati nezaobilazan deo vaše trpeze, kada budete videli kakve sve blagodite donosi organizmu.

Zdravija koža

Bamija je puna vitamina C i pomaže koži da ostane zdrava i elastična. Ovaj vitamin se rastvara u našim tkivima i pomažu koži da zadrže kolagen, kao i da se brzo oporavlja posle povrede.

Maska za lice od bamije: Uzmite 3-4 bamije, skuvajte ih i ohladite, zaztim zgnječite u pire i stavite na lice pet minuta. Koža će vam biti glatka i obnovljena.

Poboljšava imunitet

Pored vitamina C, bamija sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe koji pomažu da se organizam izbori sa virusima i prehladama. Visok stepen vitamina C u bamiji bori se sa prehladama i podiže imunitet celog organizma.

JEDAN OD NAJBOLJIH ANTIOKSIDANASA: Brusnice suzbijaju hronične upale, drže šećer pod kontrolom i jačaju imunitet

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.