ELENA STOŠIĆ JOŠ JEDNOM POKAZALA HUMANOST NA DELU Humanitarno književno veče u Beloj Crkvi: Predstavljena knjiga Za sve ove godine! FOTO

15:09

13.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Elena Stošić je čitav svoj život posvetila radu sa decom. Vaspitačica u penziji, u toku svog radnog veka podsticala je maštu i kreativnost kod dece i paralelno sa njima stvarala a da toga nije ni bila svesna dok je na papirićima, marginama novina ili bloka za crtanje zapisivala stihove. Moderator književne večeri bila je diplomirani filolog Danijela Jovanović, a gosti su bili profesor Zoran Šarbanović na klavijaturama i violinista Nikola Davidov.

Zahvalna sam svom suprugu koji je vetar u leđa meni i mojoj deci, zahvalna sam ljudima velikog srca, zahvalna sam vašim osmesima i zahvalna sam ovom radovanju i životu. Isto kao i prehodne tri, i ova četvrta knjiga ima humanitarnu notu. Pomoćiću jednoj devojčici da ide na lačenje, ja ću da platim put i daću joj džeparac. Takođe ću deo novca dati crkvu i Vračev Gaju, da se sete i mene, rekla je Elena Stošić.

printscreen/RTV Pančevo

Zbrika pesama „Za sve ove godine“ pisana je u jednom dahu, inspirisana dešavanjima u trenutnom životu pesnikinje.

Pretočila sam u knjigu svoj bunt, moju ljubav, htela sam da dam ljudima do znanja koga primaju u srcu. Postali smo jako zavidni. Želim da svojim obrazovanjem i svojim znanjem budu radost svojih roditelja i da se raduju životu. Želim da znaju da o opisanju reke Nere, Karaša, to je opis mog detinjstva i volela bih da i oni tako uživaju i da ne odlaze daleko, jer imamo i mi tu jako lepih mesta da se odmaramo i upoznamo našu okolinu.

Stihove iz zbirke, pored Elene Stošić, kazivala je profesor književnosti Danijela Stefanović, Radovan Stošić, Olgica Nešić i Vesna Bobić.

printscreen/RTV Pančevo

Saradnju imamo od 2017. godine. Ovo nije ništra novo za nas, ali se nadam da smo publiku očarali. Što se tiče poezije, vrlo je specifična ova knjiga. Oni što je najbitnije jeste to da ona nije obratila pažnju na formu, nego na sadržaj i želela je da dotakne čitalaca rekla je Danijela Jovanović, profesor srpskog jezka i književnosti.

Na kraju zbirke pesema autor Elena Stošić je napisala: „Ma šta mi reče, mojih ruku delo. Da se ne zaboravi, nije se uzalud živelo“. Sav prihod prikupljen od prodaje knjiga opredeljen je u humitarne svrhe.

 

(Pančevcac/RTV Pančevo)

PORODICA MITIĆ IZ OMOLJICE ŠALJE NAM VAŽNU PORUKU Otac, majka i 3 ćerke čuvari su tradicije! Lakše se boriti sa izazovima ako se od malena nauči ko si, šta si i odakle si VIDEO

PREMINUO PANČEVAČKI MUZIČAR ŽELJKO KOLARIK Dirljiv oproštaj od Žeksa: Nikad zaboravljen, počivaj u miru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.