USPEŠAN RADNI SUSRET KOMESARKE STANISAVLJEVIĆ I STEVANOVIĆA: Obezbeđena stambena rešenja za 630 porodica u Pančevu

12:28

20.09.2023

Podeli vest:

Komesarijat

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević je održala radni sastanak sa gradonačelnikom grada Pančeva Aleksandrom Stevanovićem.

U Pančevu su do sada obezbeđena stambena rešenja za 630 porodica. Tokom 2023. godine, Gradu Pančevu su odobrena sredstva u iznosu od 1.755.000,00 dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicom izbegličkoj porodici koja je boravila u neformalnom kolektivnom centru.

Glavna tema radnog sastanka odnosila se na pitanje izbegličkih porodica i pronalazak zajedničkog rešenja za njihovo buduće zbrinjavanje.

Želimo da pružimo podršku našim gradovima i opštinama i da ih ohrabrimo da se uključe u naše zajedničke projekte namenjene zbrinjavanju izbeglica, jer Komesarijat ima podršku Republike Srbije, rekla je komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stnisavljević.

 

Komesarijat

Ona je dadala da i dalje postoji potreba za zbrinjavanjem preostalih izbegličkih porodica na teritoriji Pančeva i da zato želi uspešnu saradnju i u budućnosti, da se nastavi sa tom uspešnom politikom.

„Cilj sastanka je unapređenje saradnje u oblasti rešavanja pitanja izbeglica, a pre svega zbrinjavanja. Grad Pančevo je u samom vrhu lokalnih samouprava u rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica. Do sada smo zbrinuli 630 porodica, kroz razne vidove pomoći, u vidu dodele stambenih jedinica, otkupa seoskih domaćinstava, dodele građevinskog materijala i kupovine montažnih kuća. Kroz unapređenje saradnje sa Komesarijatom u narednom periodu siguran sam da ćemo još uspešnije i brže moći da pešimo probleme preostalih izbegličkih porodica, istakao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

(Pančevac)

BUDITE SOLIDARNI, DAJTE KRV! Akcija dobrovoljnog davanja krvi danas u Kačarevu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.